Вініл, книги та музика: де провести вихідні у столиці

20:00  |  16.09.2022
Київ

Наближаються довгоочікувані вихідні, тож варто вже подумати, де відпочити з користю і набратися сил, щоб продовжувати працювати та допомагати. Підібрали для читачів підбірку цікавих нових місць у столиці, де можна гарно провести час за книгою, музикою та їжею. Дізнаєтеся, де поїсти сирники, які готує родина з Херсону, де придбати вінілову платівку Франка Сінатри та де скуштувати монокотлету по-київськи за 79 гривень.

«Абозаписи»

Вінілові платівки повертають свою колишню популярність, і якщо раніше відшукати цю красу можна було хіба на “блошиних ринках” — то зараз в Києві не складе труднощів відшукати платівку Франка Сінатри чи оригінальний саундтрек з “Гри Престолів”. У столиці нещодавно відкрився цікавий простір на Львівській площі — магазин платівок, розташований на базі колишнього лікеро-горілчаному заводі на вулиці Кудрявській. 

Заклад відкрили троє друзів, щоб заповнити відсутність музичних майданчиків, які залишаються закритими через війну в Україні. Асортимент магазину охоплює ембієнт, даунтемпо, брейк, транс, хаус, техно та інші напрямки.

До слова, окремої уваги заслуговує інтер’єр магазину платівок — бетонні стіни прикрасили ламповим освітленням, на стелі красується вишукана люстра, а поруч з платівками поставили вазони. Власники новоствореного місця хочуть знайомити киян та туристів з українською вініловою спільнотою. Сюди варто завітати, якщо ви цінуєте хорошу музику, бо тут безперечно знайдуться однодумці.

Читайте також: Втрачений Київ: якою була садиба Барбана

Книгарня-кав’ярня “Книжковий Лев”

Книгарня “Книжковий Лев” відчинила свої двері нещодавно — працює вона з 8:00 до 20:00 за адресою вулиця Межигірська 13/34, що на Подолі. У закладі можна почитати книги, придбати їх та випити каву чи інший напій. Ціни у “Книжковому Леві” демократичні: еспресо коштує 35 гривень, капучино — 50 гривень, а десерт можна придбати за 60 гривень і менше.

В меню є навіть келих вина, й коштуватиме таке задоволення 100 гривень. До слова, це вже не перша книгарня закладу, адже свій стартап власники запустили у 2016 році у Львові. Завітати до “Книжкового Лева” можна цілою родиною, час від часу тут проводять читання для дітей, а ще тут є власний книжковий клуб. Загалом, місце варте уваги.

Читайте також: Музей просто неба в Пирогові — історія українського життя

Verde salad bar

Verde salad bar — це заклад, який відкрила сім’я з Херсона. Аліса з В’ячеславом та сином Орестом пропонують киянам та гостям міста скуштувати космічні сирники з кокосом за 135 гривень (родина Проніних ділиться, що саме за ними у їхньому рідному Херсоні завжди була черга) чи спробувати фірмові круасани — ціна від 90 до 135 гривень в залежності від начинки французької випічки, на вибір є солодкі та солені круасани. 

В закладі подають веганські десерти. Знайти Verde salad bar можна за адресою: вулиця Глибочицька, 40. Працює херсонське кафе щодня: з понеділка по п’ятницю 08:00-20:00, з суботи по неділю — з 10:00-20:00. 

Кафе-пекарня Sunshine Café

Наступна локація дуже особлива та атмосферна — на території ТЦ METRO Почайна відкрилося перше в Києві соціальне кафе-пекарня Sunshine Café. Тут працює молодь із синдромом Дауна та іншими інтелектуальними порушеннями. 

В кафе випікають 14 видів піци, а також хліб, в меню входять напої та закуски. Ще однією особливістю закладу є відкрита кухня, де клієнт бачить все, що відбувається на робочій кухні закладу. До слова, частину хліба, що випікає команда, безоплатно передають ТРО, ЗСУ та маломобільним людям. Піца коштує від 170 до 210 гривень.

Читайте також: Скандал на Личаківській: як у Львові демонтували перший самобуд, за часів незалежної України

Перша монокотлета країни

Монокафе «Котлета по-київськи» розташувалося за адресою: вулиця Хрещатик,17 (зліва від тераси «Маку»). Будь-яка котлета в закладі коштує від 79 до 89 гривень. У складі котлети українська курочка, британський сир, іспанські томати, мексиканський перець та японські сухарі. У меню є класична котлета за 79 гривень, а також з сиром чедер, з сиром чедер та халапеньйо і з Філадельфією та шпинатом, останні по 89 гривень.

Гостям також пропонують наливки на основі вишні, груші чи яблука. Кафе працює щодня з понеділка по п’ятницю з 10:00 — 21:00, з суботи по неділю з 10:00 — 21:30. Чекають всіх, хто зголоднів.

Харківська їжа у Києві

Харківську їжу у Києві, а саме легендарну квадратну піцу, як у харківському кафе “Буфет” тепер можна спробувати і в столиці. Заклад “Ха” відкрили, як неважко здогадатися переселенці з Харкова, частинку рідного міста вирішили втілити у кафе. “Ха” працює за адресою Шота Руставелі 12.

В меню є квадратна піца, окрошка та сидр, шматочок піци “Харків” коштує 100 гривень (40% з вартості передають волонтерам, які зараз допомагають в місті Харків), а от кусень піци з салямі обійдеться в 72 гривні, за 69 гривень пропонують піцу “курка-гриба”. До слова, лимонад в закладі вартує всього 16 гривень, а чашка капучино 35 гривень. Попри те, що “Ха” тільки нещодавно відкрився — охочих скуштувати їжу багато. Заклад працює з 9:30 до 22:00.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

  1. […] Читайте також: Вініл, книги та музика: де провести вихідні у столиці  […]

  2. […] Читайте також: Вініл, книги та музика: де провести вихідні у столиці […]

  3. […] Читайте також: Вініл, книги та музика: де провести вихідні у столиці […]

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: