Безпечні для відпочинку місця у столиці: арт-платформи, лекції та вистави. Частина 2

18:00  |  26.07.2022
рослини

У першій частині статті ми розповіли про безпечні зелені зони у Києві — де гуляти, купатися та насолоджуватися лавандовими полями. Сьогодні ж дізнаємося, як безпечно провести відпочинок у столиці за культурними подіями. Беріть на замітку, коли плануватиме вихідні. До уваги читачів заклади культури, які проводять цікаві лекції з вином, вистави та дещо більше. Про культові заходи, майстер-класи та українське кіно читайте в матеріалі.

Арт-завод “Платформа”

Арт-завод “Платформа” — це місце зібрало в собі безліч цікавих локацій. Тут проводять івенти, вечірки та смачно годують. На території заводу функціонує коворкінг, зал для тренувань та незвичайні скульптури. Знайти заняття до душі не складе проблем. Платформу створили на базі колишнього радянського заводу — Дарницького шовкового комбінату. На випадок тривоги поруч є безпечні укриття — переглянути їх можна за посиланням.

“Жовтень”

Кінотеатр “Жовтень” — це не просто черговий красивий зал, де можна подивитися кіно. Це унікальний простір, який поєднав своє історичне минуле з модерністичним спрямуванням. Тут гості можуть переглянути актуальні кінострічки чи стати учасником творчих зустрічей, лекцій мистецтвознавців та інших діячів.

Крім того, “Жовтень” транслює шедеври української кінокласики — “Тіні забутих предків”, “Криниця для спраглих” та інші. Діє на території закладу і кінокафе. На час повітряної тривоги відвідувачі мають змогу спуститися в укриття кінотеатру, або ж перейти в найближче — у даному випадку це станція метро «Контрактова площа».

Avangarden gallery & wine bar

Avangarden gallery & wine bar — мистецький простір, де дбають і про мистецтво, і про безпеку (див. додаток “Київ Цифровий” — укриття). Заклад відкрили артменеджерка Каріна Качуровська, кураторка Світлана Левченко та бізнесмен Антон Мазний.

Тут поєднали картинну галерею та бар із смачними напоями. На початку війни галерею використовували як волонтерський штаб, де готували обіди для тероборони та захисників столиці. Наразі заклад готуться до перезапуску й вже в серпні буде вітати гостей у новому амплуа, однак цікаві лекції або майстер-класи за келихом хорошого вина можна послухати і зараз. Слідкуйте за сторінкою Avangarden gallery в соцмережах.

Театр на Подолі

Театр на Подолі, безсумнівно, культове місце для киян — вистави тут щоразу збирають захоплені овації глядачів. Роботу заклад культури відновив нещодавно. Ті, хто придбав квитки на виставу ще до війни, можуть не хвилюватися за кошти, адже гостям пропонують альтернативні варіанти — використати їх на іншу виставу.

Театр на Подолі дбає про безпеку своїх глядачів, адже неподалік є укриття (шукайте його тут заздалегідь) , а якщо вистава не відбудеться через тривалу повітряну тривогу — її перенесуть на інший день, щоб убезпечити киян. Квитки на актуальні вистави можна переглянути за посиланням. В театрі працює буфет, тож голодними гості не залишаться.

Читайте також: Вшанування предків та відношення до смерті на Галичині. Частина 1

Мистецький арсенал

Мистецький арсенал у столиці також відкритий для гостей. Виставки, лекції та розмови про сучасну Україну проводять як у будні, так і у вихідні. Вхід для дітей віком до 12 років безкоштовний, дорослі відвідати заходи можуть платно — купити квиток на найближчі заходи можна тут.

В разі оголошення повітряної тривоги виставка зачиняється. На цей час гості можуть пройти в найближче укриття (перехід на Площі Слави). Виставка почне працювати після закінчення повітряної тривоги.

Читайте також: Причепурити друга: де у столиці підстригти хвостатого

Книгарня “Сяйво”

Муніципальна книгарня “Сяйво” — це одна із найстаріших книгарень у центрі Києва. Тут проводять цікаві заходи та ініціативи. Серед таких мовні клуби, у яких російськомовні українці можуть покращити свою розмовну солов’їну. У закладі влаштовують виставки полотен, збирають учасників на майстер-класи, щоб допомогати ЗСУ та проводять немало цікавих заходів. Слідкувати за їх анонсами можна на каналі за посиланням.

У разі повітряної тривоги гості та відвідувачі мають можливість пройти в укриття, яке розташоване у книгарні. Загалом, відвідати це місце варто бодай раз, щоб почитати книгу і познайомитися з цікавими людьми.

Читайте також: Василіянський монастир – давньоруська пам’ятка із оборонним минулим

Рослинка

Зараз, як ніколи раніше, важливо піклуватися і про себе, адже тільки так ви будете здатні допомагати іншим. Простір “Рослинка” допоможе вам опанувати різні квіткові і не тільки техніки — панно з квітів, вітражні роботи на склі, флористичні майстер-класи та інше.

Раніше ми вже включали “Рослинку” у нашу підбірку про накрасивіші офіси Києва (переглянути за посиланням), однак зараз цей заклад допомагає відновити душевну рівновагу та з користю провести час. Частину прибутку з майстер-класів фундатори віддавали на потреби ЗСУ. Стосовно укриття — за 12 хвилин пішого ходу (якщо побігти — впораєтесь за 7 хвилин) є станція метро “Шулявська”, де можна безпечно перечекати тривогу.

Читайте також: L’Oréal Україна та Grammarly — найстильніші офіси в столиці

Книгарня-кав’ярня “Сенс”

Книгарню-кавʼярню «Сенс» заснували зовсім нещодавно — у грудні 2021 року. Фундатори закладу створили місце, де люди різного віку, професій, соціального статусу, інтересів обʼєднуються навколо книжок, як спільної цінності. Власне, за свій короткий час існування книгарня стала культовим місцем для жителів столиці, які цінують літературу і, звісно ж, хорошу каву.

Родзинкою “Сенсу” стала смачна кава, яку можна випити за читанням нової книги та десерти — макаруни, тістечка. Крім того, зараз заклад активно допомагає столичним волонтерським організаціям, зокрема це “Печерські котики”. Так, кожен охочий може придбати в інтернет-магазині чи в офлайн-форматі книгу “Жага космосу”. Кошти, виручені з продажу, підуть на потреби для плетіння маскувальних кікімор. (Переглянути укриття за посиланням)

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: