Добропарк — перлина Київщини та місце для відпочинку

16:00  |  27.07.2022
Добропарк

У дитинстві більшість дітей проводили літні канікули у бабусі в селі. Там зустрічали світанки, пили теплий трав’яний чай з млинцями та вперше закохувалися. Ці теплі спогади гріють серце вже у дорослому віці та допомагають боротися з життєвими труднощами. Все ж таки, навіть декілька днів на природі здатні творити дива, і, щоб відчути їх, не потрібно планувати далеку подорож. У селі Мотижин не так давно відкрили приватний дендрологічний парк. Про нього сьогодні й піде мова.

Хто заснував парк?

“Добропарк” — це ініціатива киянина та депутата КМДА Ігора Добруцького. Молодик з юності захоплювався квітами, і свій перший бізнес також пов’язав з рослинами. Так, у 1988 році він заснував компанію «Роксолана» — першу фірму з продажу квітів, формування букетів та доставки в Україні.

З 1990 році бренд «Роксолана» вийшов на міжнародний рівень, охоплюючи ринки Польщі, Нідерландів та інших країн. Таким чином чоловік поєднав і своє захоплення, і доволі прибуткову справу. Певний час Добруцький очолював організацію «Асоціація флористів України», однак на цьому кар’єра бізнесмена не зупинилася.

Попит на квіти зростав, як і бажання підприємця розширювати горизонти бізнесу. У 2007 році Ігор Добруцький заснував «Folk Ukraine» — одну з найбільших компаній з організації івентів в Україні. До найбільш відомих входить: «Фестиваль писанок», «Парад вишиванок», День Києва та інші. До слова, саме за ініціативою Добруцького у столиці з’явився квітковий годинник.

Збереження української автентичності та народних традицій святкування також принесло ще один цікавий продукт. Від 2014 року компанія «Folk Ukraine» щорічно організовує святкування Нового року на Софії. Власне, і до повномасштабної війни захід встигли провести.

Читайте також: Безпечні для відпочинку місця у столиці: арт-платформи, лекції та вистави. Частина 2

Також організації довірили відкриття головної ялинки країни. Попри святкові клопоти, чоловік все ж не залишав свого головного захоплення. У 2018 році він створив власну систему крапельного поливу «Long water», а у 2020 — заснував найбільший на теренах Європи еко-парк. Це була ініціатива не тільки пана Ігоря, але і його дружина Олени.

Пара обожнює садівництво, тож вирішила не зупинятися на власному подвір’ї, яке вже тонуло в квітах. Подружжя знайшло для себе нову локацію у Мотижині. За короткий час Добропарк став місцем для родинного відпочинку. Не дивно, адже тут на площі в 170 гектарів кожен знайде куточок до душі.

Добропарк — перлина Київщини

Добропарк розташований всього за 29 кілометрів від Києва, у селі Мотижин. Машиною ця подорож промайне досить швидко, а дорогою можна споглядати безкрайні поля. На центральному в’їзді в парк є велика парковка. Однак дістатися до Добропарку можна і без власного транспорту.

Як дістатися до місця без власного авто?

Один із зручних варіантів — це метро. Вам потрібно прямувати до станції метро Житомирська, а вже звідти курсують автобуси до села Мотижин.

Також розгляньте варіант автобусів 771, 375 та 373 — ними можна зручно дістатися до локації. Звертайте увагу на актуальний розклад руху громадського транспорту, адже після деокупації чимало маршрутів було змінено.

Проїзд вартуватиме приблизно 50 гривень, закладайте на дорогу приблизно 1-1,5 години, адже все залежатиме від кількості машин на маршруті. Дістатися до пункту призначення можна і за допомогою таксі, але вартуватиме така поїздка приблизно від 500 до 1000 гривень. Вартість вхідного квитка в парк: дорослий — 200 грн, дитячий — 100 грн. Діти до 3 років можуть відвідати парк безкоштовно.

Читайте також: Всупереч війні — заклади, які відкрилися у столиці від початку війни

Чим зайнятися на території?

Територія Добропарку розташувалася аж на 170 гектарах землі. Важливо, що перебувати тут безпечно — так запевняє адміністрація. Весною сюди приїздили сотні людей у пошуку ефективних кадрів, адже тут розцвіли тисячі тюльпанів, а згодом красувалися і кущі лаванди.

Останні зібрали навколо себе прихильників романтичних фотосесій. Також в еко-парку можна придбати саджанці квітів, зокрема бегоній та петуній, і добрива для них, щоб самостійно вирощувати рослини навіть на балконі п’ятиповерхівки. Окрім квітів, в Добропарку є доглянуті озера — загалом їх 16.

До слова, тут можна заночувати в глемпінгу та помилуватися зорями, які рідко можна побачити у столиці.

Читайте також: Причепурити друга: де у столиці підстригти хвостатого

Довідка: Глемпінг — це палаточне містечко на березі озера, де протягом цілого дня можна отримувати вітамін D, засмагати, купатися та гуляти по парку. Бронювання глемпу відбувається заздалегідь, за передплатою 50%.

Ціни станом на липень 2022 року:

⛺️Двомісний глемп 4х6 два окремих ліжка перша лінія — 1500 грн у будній день та 1800 у вихідний;
⛺️Двомісний глемп 4х6 з двоспальним ліжком друга лінія — 1500 грн у будній день та 1800 у вихідний;
⛺️Чотирьохмісний глемп 4х8 з чотирма окремими ліжками на другій лінії — 2000 грн у будній день та 2300 грн у вихідний;
⏰Чекін розпочинається з 14:00, чекаут до 12:00 наступного.
📞Бронювання глемпінгу за номером телефону 0672391111.

Активності також присутні — так родина може покататися на електровелосипедах, а по дорозі перекусити корисними стравами у фуд-кортах.

Корисні ініціативи

Серед родзинок «Добропарку» є акція «Посади іменне дерево». Кожен охочий може висадити в землю саджанець дубу, яблуні, тополі, верби, клену, сакури чи навіть гінкго білоба, після чого дерево отримує іменний жетон. Щоб саджанець точно проріс — гостям пропонують садити дорослі дерева, віком від 10 років.

Додамо, що на території парку вирощують не лише квіти, але й овочі — приблизно на 20 гектарах розташувалися різні коренеплоди. Також працює басейн, але бронювати його потрібно за добу до візиту.

Станом на липень 2022 року ціни на водні розваги наступні:

Вартість у вихідні — 500 грн дорослий та 300 грн дитячий;
Вартість у будні — 300 грн дорослий та 200 грн дитячий;

На території басейну працює фудкорт, адже зі своєю їжею, за виключенням дитячого харчування, на території басейну знаходитися заборонено!

Всі світлини «Добропарк»

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

  1. […] Читайте також: Добропарк — перлина Київщини та місце для відпочинку […]

  2. […] Читайте також: Добропарк — перлина Київщини та місце для відпочинку […]

  3. […] Читайте також: Добропарк — перлина Київщини та місце для відпочинку […]

  4. […] Читайте також: Добропарк — перлина Київщини та місце для відпочинку […]

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: