Борис Джонсон запропонував Володимиру Зеленському створити альтернативу ЄС

17:00  |  27.05.2022
Джонсон і Зеленський

Борис Джонсон, прем’єр-міністр Великої Британії, запропонував президентові України Володимиру Зеленському створити альтернативу ЄС на чолі зі Сполученим Королівством.

Джерело: італійська газета Corriere Della Sera з посиланням на власні джерела

За інформацією видання, новостворений союз має об’єднати країни, які висловлюють недовіру Брюсселю та критикують ФРГ через її нерішучу відповідь на агресію рф, зокрема і затримки поставки зброї Україні.

Джерела газети також стверджують, що Джонсон опрацьовує свою ідею вже понад місяць, а вперше він представив її Володимир Зеленському, коли прилітав до Києва 9 квітня.

Читайте також: Війна може тривати до кінця року і довше, — представник ГУР

Альтернативу ЄС, яку пропонує британський прем’єр, очолила б Велика Британія, яка вийшла з ЄС. Також союз, за задумом, включав би Україну, Польщу, Естонію, Латвію та Литву.

Corriere Della Sera пише, що Сполучене Королівство пропонує створити союз з держав, які небайдже ставляться до свого національного суверенітету, ліберальні в економіці та готові рішуче виявити максимальну непримиренність до військової загрози москви.

Водночас, видання зазначає, що наразі Лондон не має можливостей Європейського Союзу для фінансової підтримки України. Крім того, не зрозуміло, що думають про ініціативу Польща або країни Балтії.

Раніше ми писали, що кабмін збільшив перелік чоловіків, які можуть виїжджати за межі України

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

  1. Alice Wolfraider 10:48 | 28.05.22

    так может Англия / Польща / Украина / Турция / Балтия и Швеция-Фина-Норвегия … так это как-то выглядит уже внушительно !!

  2. […] ми писали, що Борис Джонсон запропонував Володимиру Зеленському створити альтернативу […]

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: