Зрадили Батьківщину: список «зірок», що не підтримали Україну

20:49  |  08.04.2022

Не підтримати рідну країну, коли на неї напав ворог, — це справжня зрада. Сьогодні ми розповімо про «зірок», що народилися в Україні, але обрали мовчати про російську агресію чи навіть підтримати загарбників.

Сніжана Єгорова

Актриса та телеведуча, що народилася у місті Нова Каховка Херсонської області, вже вісім років підтримує російську агресію проти України та висловлює українофобні погляди. Напередодні повномасштабного вторгнення, коли путін визнав так звані «ЛДНР», Сніжана виказала своє захоплення та назвала російського президента «героєм нашого часу». Вона також заявила, що рада за людей, що проживають в ОРДЛО, бо «прийшов мир на землю Донбасу». Після цього старша дочка Єгорової, Стася Ровінська, що живе з дітьми в Україні, розповіла, що вже рік не спілкується з матір’ю через різну громадську позицію. Також Стася зазначила, що від слів матері відчуває біль та сором.

Лише на 20 день війни в Україні телеведуча опублікувала у своєму телеграм-каналі вибачення перед українцями. Сніжана написала, що всі ці роки велася на російську дезінформацію, але зараз усвідомила, що російські військові вбивають цивільних українців. Акторка вибачилася та заявила, що стоїть перед українським народом навколішки. «Всім властиво помилятися. І ось нарешті до мене дійшло», — написала Сніжана у публікації.

Чи приймати ці вибачення — на особистий розсуд кожного українця. Більшість притримується думки, що таке раптове перевзування сталося через те, що українське консульство відмовило Єгоровій та її трьом дітям у продовженні посвідки на проживання в Туреччині.

Наташа Корольова

Співачка Наташа Корольова, що народилася в Києві, російську агресію проти рідної країни ганебно замовчує. На деякий час вона не виходила на зв’язок з шанувальниками у соцмережах, тому розповсюдилися чутки, що Корольова втекла з росії до Маямі. Але через деякий час «зірка» це спростувала та розповіла, що знаходиться в улюбленому місті. Нажаль, не в рідному Києві, а в Санкт-Петербурзі. На думку співачки, саме це місто «завжди рятує від усіх бід». «Ну здравствуй мой любимый город! Питер всегда спасает, он из бед всех выручает, знает он, что меня гложит, и непременно мне поможет», — написала вона в своїх соцмережах. Цікаво, що за біда сталася з Корольовою? Невже мучить совість за зраду? Хоча хіба може бути совість у людини, яка замість новини про війну в Україні опублікувала посилання на свій телеграм-канал? Корольова має 1,5 мільйони підписників в інстаграмі, але вона обрала не говорити правду. Це не дивно, бо співачка є членом путінської політичної партії «єдина росія».

Якщо Наташа мовчить, то її чоловік Тарзан і зовсім підтримує війну проти України та не викриває цього. Корольова не дала про це жодних коментарів. Натомість старша сестра Наташі, Ірина Оссауленко, відома також як співачка Руся, рішуче підтримала рідну країну та закликає весь світ звернути увагу на війну в Україні.

MARUV

Навіть з початком повномасштабної війни MARUV досі не отямилася та не зайняла твердої громадської позиції. Вона написала лише один пост стосовно України: «Русские военнослужащие задумайтесь! Военные действия и тем более человеческие жертвы не сделают людей лучше или счастливее. Всем матерям нужны живые сыновья, детям — родители, а женам — их мужья». Але потім, після введення російського закону «про фейки», співачка почала ігнорувати війну. Також Ганна Корсун (справжнє ім’я співачки) дала інтерв’ю про свою вагітність російському журналу Hello.ru. Ганна народилася в Павлограді та жила у Києві. Інтерв’ю ворожим ЗМІ вона викликала хвилю обурення в співвітчизників. У своєму телеграм-каналі співачка закликала підписників залишатися людьми. Також заявила, що брешуть під час війни всі, а ненавидіти незнайомих людей — це патологія.

«Политики договорятся, а ты останешься с теми помоями, которыми ты обливал «своих идеологических противников», — написала MARUV.

Невже Ганна не розуміє, що залишитися з «помиями» не так все й страшно порівняно з тим, щоб залишитись без дому, рідних та життя?

Читайте також: Женевська конвенція — правила і принципи війни

Регіна Тодоренко

Телеведуча Регіна Тодоренко народилася в Одесі, але теж зрадила Україні. Лише на сьомий день війни Регіна написала в соцмережах, що в дім ії батьків прийшла війна, але замовчала, що вбиває цивільних українців саме путін та російська армія. У подальшому Тодоренко не освітлювала тему війни та пропонувала підписникам в інстаграмі подивитися розбір її гардеробу. Телеведуча зізналася, що мовчить про війну через те, що боїться зруйнувати свій шлюб з росіянином Владом Топаловим. Не витримавши хейту, вагітна Тодоренко перестала з’являтися у соцмережах та скаржиться на те, що через нервування може втратити дитину.

Регіна не розповіла, що зараз відбувається в Україні, навіть коли стало відомо, що окупанти розстріляли в Бучі її екс-коханого Аліка. Співачка порушила мовчання та опублікувала світлину свічки з цитатою Марини Цвєтаєвої: «Уж сколько их упало в эту бездну, разверстую вдали! Настанет день, когда и я исчезну с поверхности Земли». Як бачите, вона не згадала ні імені екс-бойфренда, ні причини його жахливої загибелі.

Артем Умріхін

Репер, також відомий під псевдонімом Artik, родом із Запоріжжя. У складі поп-групи Artik и Asti Артем будував свою музичну кар’єру у росії, але вони з колегою Ганною Дзюбою стверджували, що вони українська група, і «так навіть написано у вікіпедії». Що ж, слова виявилися лише словами, бо коли на Україну напали, Умріхін відповів на це лише ганебним мовчанням.

Анна Асті

Колега Умріхіна Ганна Дзюба, більш відома під сценічним псевдонімом Анна Асті, нещодавно вийшла зі складу групи та почала сольну кар’єру. Вочевидь співачка, народжена в Черкасах, бачить своїми слухачами тільки росіян. Між людяністю та грошима вона обрала останнє, тому ми не почули від неї жодного слова про війну в Україні.

Читайте також: Розмовляй українською: цікаві інтернет-ресурси для вдосконалення рідної мови

Ані Лорак

В Чернівцях вже прибрали іменну зірку Ані Лорак з Алеї слави. Бо вся реакція Лорак на війну звелася до кількох картинок з натяками на бажання миру та лаконічного посту з фразою «Зупиніть війну!» Співачка не розповіла, що саме відбувається, і хто виступає агресором. «Не ганьбися, заради бога!» — так відреагували на її вчинок українці. Вочевидь, Ані більш не раді бачити на рідній землі. Від неї відмовився навіть колишній друг — режисер Олег Бондарчук.

Таїсія Повалій

Уродженка Київської області співачка Таїсія Повалій немов води в рота набрала з початку війни. Навіть на пост з короткий пост з гаслом «Ні війні» їй не вистачило хоробрості. Дивовижне боягузтво.

Лоліта

В перший ж день війни Лоліта у своєму інстаграмі закликала до миру. Її дочка та матір застали війну у Києві, тому співачка дуже за них хвилювалися. Але коли рідні приїхали до неї в росію, вона заспокоїлася та втратила до теми війни будь-який інтерес. Крім того, Лоліта жодного разу не назвала агресором путіна та росію. Натомість називала війну «спецоперацією». Зрадниця родом із Мукачево.

Читайте також: Війна в днях — 50 знімків української боротьби за свободу

Йолка

Ця співачка теж з Заходу України — з Ужгорода. І вона так само мовчазно зайняла бік агресора. Видалила всі свої публікації в соцмережах та робить вигляд, що нічого не відбувається. При тому ще всередині лютого 2022 року співачка дала концерти в декількох містах України.

Олександр Ревва

Шоумен родом з Донецьку та досі мав український паспорт. 24 лютого він написав в своїх соцмережах: «Прошу! Остановите войну! Подумайте о стариках и детях!» До кого звертався Олександр? Це ключове питання лишилося без відповіді.

Олександр Панайотов

Співак з Запоріжжя довгий час намагався всидіти на двух стільцях та в 2017 році хотів їхати в Київ на Євробачення представляти росію. Для «примирення» країн. Сьогодні про ситуацію на Батьківщині він мовчить.

Читайте також: Диктатор поряд з цивілізацією: як живе Північна і Південна Корея

Ганна Сєдокова

Українська співачка та телеведуча, що вже багато років живе в росії, відреагувала на події в Україні як справжня «героїня». Вона обмежила доступ до свого інстаграм-акаунту, так і не висловившись. На позицію Ганни натякає лише аватарка з соняшником та підписом «Pray for Ukraine».

Джиган

Уродженець Одеси, репер Джиган мовчить. Щоб зберегти кар’єру у росії, він прикидається дурнем та на обурення української аудиторії грубо відповідає, що нічого не розуміє. Може, все ж не прикидається?

Світлана Лобода

Лобода офіційно прибрана з «чорного списку», бо через місяць повномасштабного вторгнення нарешті відкрито назвала агресором росію. Зараз Світлана заявляє, що допомагає Україні матеріально, але люди пам’ятають її вагання та обурливе відео з заявою про «маленьких людей». Чи вибачати Світлану — вирішує кожний українець особисто для себе.

Дарина Левицька

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: