Президентський університет майбутнього на ВДНГ

09:14  |  25.08.2021
https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2021/08/3753.jpg

Майбутнє будь-якої країни залежить від кваліфікованих фахівців, які є рушієм прогресу держави. Важливо не лише володіти інформацією, але і вміти використовувати її на практиці. Саме тому, за ініціативи Володимира Зеленського буде створено Президентський університет – вищий навчальний заклад, який буде готувати українських передових спеціалістів для роботи в Україні.

Вищий навчальний заклад майбутнього

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2021/08/630_360_1622464298-965.jpg

31 травня 2021 року президент України Володимир Зеленський на форумі «Україна 30. Освіта і наука» анонсував створення Президентського університету, як вищого навчального закладу, який буде готувати фахівців майбутнього, та підписав необхідний наказ.

Навчальний заклад планують побудувати у Києві на території ВДНГ, а офіційно відкрити для прийому та навчання студентів 1 жовтня 2023 року. До цього часу планується ввести в експлуатацію першу чергу будівництва необхідних корпусів.

Читайте також: Как изменилась киевская ВДНХ за 60 лет

Основними напрямками навчання будуть:

—          кібербезпека та штучний інтелект;

—          аерокосмічні та енергетичні технології;

—          нано- та біотехнології;

—          міжнародні комунікації.

Вже зараз університет позиціонують як провідний навчальний заклад вищої освіти в Україні – це означає, що і навчатись в ньому будуть кращі з кращих абітурієнтів зі всієї країни. До ВУЗу вступити буде досить складно, але судячи з анонсованих перспектив, воно того варте.

Для першого набору студентів було оголошено 120 місць, з часом їх мають збільшити до 600.

На посаду викладачів буде проведено конкурс для провідних українських та іноземних спеціалістів, також буде залучено передових експертів по вище зазначеним напрямкам.

Для викладачів працювати в такому ВУЗі буде не лише престижно, але і досить прибутково – заробітна плата була анонсована у розмірі 4 тис. правда доларів, чи євро поки не вирішили, але точно не гривень.

Для студентів навчання у виші, без перебільшення, відкриє всі можливі двері для успішної кар’єри як в Україні, так і за кордоном.

Згідно плану будівництва, студ. містечко буде включати: навчальні лабораторії з найкращим обладнанням, дослідницький центр, клініку, бізнес-центр, об’єкти соціальної сфери, а також зони відпочинку та спорту.

Основною мовою спілкування під час навчання буде англійська.

Які умови та перспективи?

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2021/08/3753.jpg

Перш за все університет готуватиме спеціалістів, які будуть працювати на користь держави, захищаючи її інтереси. Тобто, найкращі вчителі, найкращі умови, передові технології, заохочення будь-яких інновацій, наставництво та гарантія працевлаштування на передових державних підприємствах після випуску. Все це очікує кожного студента без виключення, який відповідатиме основним вимогам до вступу у навчальний заклад, і стане його студентом.

Окрім того, студенти матимуть певні переваги та гарантії ще під час навчання, наприклад, соц. пакет та страхування, а також можливість пройти стажування в провідних українських або зарубіжних компаніях.

Навчання буде безкоштовним, за виключенням одного «але». Всі роки, які студент відучився у ВНЗ йому доведеться відпрацювати на держ. підприємсті. Тобто, навчання у будь-якому випадку платне, просто не за рахунок студента, а за рахунок держави, а гроші будуть повертатись у бюджет країни під час роботи випускника на державній посаді.

Бюджет університету буде формуватись частково за рахунок держ. бюджету, частково за рахунок залучення коштів приватних підприємств.

У розпорядженні студентів будуть лабораторії з найкращим обладнанням, і передові спеціалісти, які будуть стимулювати до навчання та всіляко підтримувати будь-які ідеї, які можуть вилитись в передові інноваційні рішення для оптимізації бізнес процесів в країні, або стануть стартапами, які будуть залучати кошти іноземних інвесторів.

Президентський університет може стати яскравим прикладом того, яке насправді може і має бути навчання у виші в Україні. Навіть не дивлячись на передову технологічність та інноваційність, вони пропонують зробити те, що може зробити кожен український ВУЗ – мінімум теорії, максимум практики. Це перш за все те, чого не вистачає українським студентам всієї країни. Випуститись з університету не тільки з папірчиком, але і з практичними знаннями та вміннями. Стати конкуренто спроможним спеціалістом хоча б на українському ринку праці.

Читайте також: Зарплата 82 тысячи гривен: профессии будущего в Киеве

Для чого Україні ще один державний університет?

Основна мета цього проекту – виховати кваліфікованих спеціалістів, які зможуть реалізувати свій потенціал вдома, і стануть майбутнім України на світовій інформаційно-технічній арені.

Всім відомо, що дійсно хороші спеціалісти не мають бажання працювати в Україні. Основними причинами цього слугують:

—          низька заробітна плата;

Хороший спеціаліст відмовиться працювати за копійки, тому що якісна робота має якісно оплачуватись.

—          відсутність технічного потенціалу;

Відсутність інноваційного обладнання в лікарнях, відсутність науково-дослідницьких лабораторій при медичних установах для вивчення та впровадження нових методів лікування; все ще крейдові дошки в школах, замість інтерактивних, і як результат відсутність комп’ютерної та інформаційної грамотності серед вчителів.

—          відсутність кар’єрних перспектив;

Україна славиться збереженням радянської традиції кумівства. Навіть хороший спеціаліст, який достатньо кваліфікований для керівної посади в компанії не займе її, якщо в нього не буде «необхідних» родичів.

—          відсутність можливості реалізації власного потенціалу;

Зазвичай все нове в Україні сприймається як ненормальне. Багато науковців впроваджували свої інноваційні технічні рішення закордоном. Внаслідок цього країна втратила прекрасних спеціалістів і нові технічні досягнення.

—          не достатньо хороші умови праці;

Кожен хоча б раз у своєму житті відвідував державну лікарню, і мало в кого залишились від цього позитивні враження, бо ремонт в багатьох лікарнях робили ще тоді, коли їх двері відчинялись вперше.

І це все на тлі загальної корумпованості вищого керівництва країни, що стопорить розвиток держави в цілому.

За анонсованою програмою Президентський університет дасть своїм студентам європейський рівень підготовки і можливість оминути все підводне каміння, яке залишилось після Радянського союзу. Самореалізація, висока заробітна плата, кар’єрні перспективи перш за все вдома і спеціальність, яка в еру цифрових технологій зможе вивести країну на європейський рівень.

Куптій Дарина

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: