Mitacs Globalink Research — канадська програма стажування для українських студентів

13:43  |  04.09.2022
https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2022/09/1_mXelwPRsPUsTFHM73wv0iw.jpeg

Міжнародні науково-дослідні проекти мають велику цінність, як для учасників, так і для кінцевого споживача, оскільки нові відкриття та інновації — це двигун прогресу людства. Отже, коли є можливість пройти стажування в одному з таких проектів, чому б не спробувати?

Про програму стажування

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2022/09/20220813_181329.jpg

Mitacs Globalink — це некомерційна канадська компанія, яка допомагає студентам та дослідникам досягати успіху у професійних галузях. Компанія повністю або частково, в залежності від домовленості з керівництвом країни, громадянином якої є студент, покриває його затрати під час перебування в Канаді та надає грантові кошти на його дослідження.

Mitacs Globalink Intership — це програма для студентів 3-х курсів університетів (для медичних спеціальностей — 5-й).

Mitacs Globalink Awards — це програма для студентів, які навчаються на магістратурі, аспірантурі докторантурі або є постдокторантами.

Обидві програми знаходяться під егідою Міністерства освіти та науки України.

Mitacs Globalink Research приймає студентів з США, Мексики, Бразилії, Великобританії, Франції, України (з 2017 року), Німеччини, Індії, Австралії, Гонконгу, Тайваню, Китаю, Тунісу.

Ініціатором розповсюдження цієї програми стажування на українську аудиторію став провідний науковий співробітник компанії SS&C Technologies Canada та за сумісництвом професор Університету Торонто, Українського католицького університету, Київської школи економіки та Американського університету у Києві — Олександр Романко. Окрім того, він має ступінь доктора в галузі комп’ютерних наук. За його допомоги вже понад 200 українських студентів отримали можливість стажування в університетах Канади.

Читайте також: В Україні з’явиться маркетплейс для вчителів

Mitacs Globalink Intership

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2022/09/1_mXelwPRsPUsTFHM73wv0iw.jpeg

Що являє собою стажування?

Кожного року професори канадських університетів відправляють в компанію Mitacs Globalink свої проекти. Компанія обирає найперспективніші та найефективніші на їх точку зору і повністю їх фінансує. Відповідно професор починає дослідження, однак, йому необхідні стажери, які будуть йому допомагати. Ось в цьому і полягає суть стажування — допомога професору канадського університету у його дослідженні. Студент має обрати від 3-х до 7-ми проектів.

Студент, який подав заявку, відповідає всім заявленим вимогам програми та пройшов онлайн співбесіду з одним із професорів канадського університету, який буде визначати рівень знання мови (англійської або французької), коло інтересів та рівень мотивації, отримує запрошення на 3-х місячне стажування.

Воно буде проходити в період з початку травня до кінця жовтня. На період стажування за студентом буде закріплений один із професорів канадського університету. На цей же період студент буде зачислений до обраного університету і буде зобов’язаний виконувати правила, прийняті в ньому. До того ж, в нього буде можливість відвідувати лекції, семінари, майстер-класи тощо.

Чому варто подаватись на програму?

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2022/09/1_mXelwPRsPUsTFHM73wv0iw.jpeg

Досвід участі у міжнародному проекті науково-дослідницької діяльності в одному із найкращих університетів світу — канадські університети мають високу міжнародну кваліфікацію, відповідно якісна науково-технічна база навчального закладу (має особливе значення для студентів технічних та медичних спеціальностей (лабораторії)).

Погодьтесь, це хороший пункт в резюме, також практика у знанні та використанні іноземної мови, можливість пожити самостійно закордоном, знайти нових друзів, помандрувати, так ще й зовсім безкоштовно.

При зарахуванні у програму, компанія оплачує всі витрати студента — білет Україна-Канада, Канада-Україна, проживання в кампусі канадського університету, харчування там же, стипендія.

Окрім всього вище зазначеного, бакалавр отримує можливість поступити на магістратуру в обраний канадський університет, і навіть стажування в канадській компанії, якій приглянуться його дослідження.

Для бакалаврів є лише одна обов’язкова умова — повернутись до своєї країни та довчитись 4-й курс, щоб захистити диплом і отримати ступінь бакалавра.

Студенти яких спеціальностей можуть бути прийняті в програму?

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2022/09/1_mXelwPRsPUsTFHM73wv0iw.jpeg

Будь-яких. Раніше це були лише точні науки, але зараз перелік спеціальностей розширили до максимуму. Наприклад, в період 2019-2020 найбільший відсоток спеціальностей припав на комп’ютерні, фізичні та соціальні науки.

Вимоги до студента

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2022/09/1_mXelwPRsPUsTFHM73wv0iw.jpeg

Як було вище зазначено, студент має відповідати певним вимогам, вони наступні — розмовний рівень мови (англійська, чи французька), академічний середній бал (не нижче 80%), бути зарахованим до будь-якого українського університету із переліку, мати можливість поїхати в Канаду в проміжку часу між травнем та вереснем і мати можливість повернутись в Україну в кінці жовтня, а також готовий закордонний паспорт, який дійсний мінімум до січня 2024 року.

Читайте також: Президентський університет майбутнього на ВДНГ

Mitacs Globalink Awards

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2022/09/1_mXelwPRsPUsTFHM73wv0iw.jpeg

Правила участі у програмі для магістрів, аспірантів, докторів та постдокторантів (не більше 5 років після захисту дисертації)

Для потенційних учасників із науковим ступенем умови участі трохи складніші. Їм самостійно потрібно знайти двох професорів, які будуть курувати їх дослідження — одного в Канаді, іншого в Україні.

Участь так само, як і для бакалаврів безкоштовна і подаватись на програму можна протягом року, оскільки в різних університетах Канади практикуються різні навчальні семестри, в деяких є навіть літні. Період стажування може тривати від 12 до 24 тижнів, тобто від 3-х до 6-ти місяців.

Отже, після того, як обидва професори дали згоду, потрібно підготувати документи та подати заявку зі своїм проектом до Globalink Research Award або до компанії Mitacs.

Розгляд заявки триває до 12 тижнів. Якщо кандидат отримує згоду, його проект отримує грантові кошти в розмірі 6 тис. доларів, і подорож до Канади має відбутись протягом року з моменту отримання згоди.

Взяти участь у проекті можна тільки 1 раз. Якщо науковий ступінь був отриманий в одному з університетів Канади — проходити там стажування заборонено.

Куптій Дарина

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: