Найпоширеніші породи котів, яких обирають для дому

08:55  |  30.07.2024
Найпоширеніші породи котів, яких обирають для дому
Новини компаній

Яким би виявився наш домашній побут без котів? Це настільки ласкаві тварини, які люблять людське суспільство, що без них наше життя виявилося б нуднішим і не таким цікавим. Особливо це стосується самотніх людей, які страждають на відсутність суспільства. А з кішкою і поговорити можна, і послухати її приємне муркотіння. Дуже цікавими є породи довгошерстих котів, яких налічується понад десяток видів. А є багато і з короткою шерстю, з різними формами голови та вух. Які види цих тварин вважаються найпоширенішими?

Безпородні кішки

Які породи кішок найчастіше зустрічаються в українських домовласників? Не відіграє ролі, йдеться про приватний будинок або про міську квартиру, більшість віддають перевагу безпородним котам. Вважається, що у них немає якихось відмінних рис. Їхня інша назва — «домуси». Часто їх називають ще «мурками», тому що вони люблять мурчати. Особливо якщо почати гладити їх по голові, чесати пальцями за вухами. І ось ці мурки в багатьох випадках ні в чому не поступаються якомусь породистому коту. Що зазвичай приваблює людей набувати саме такого виду кішок?

Відповідь дуже проста — їх доступність. Адже їх дуже багато, не доводиться докладати зусиль для пошуку. У багатьох випадках їх навіть купувати не доводиться. Часто зустрічаються оголошення: «Віддам кішку (кошеня) безкоштовно у хороші руки». І можна бути впевненим, що йдеться якраз про безпородну мурку. Але у таких кішок все ж є кілька відмінних рис:

  • відданість господареві;
  • самостійність;
  • різноманітність забарвлень;
  • грайливість та звичка лову мишей.

Багато господарів зізнаються, що просто не могли пройти повз пропоноване кошеня. Особливо коли у сім’ї є маленька дитина. Це чудова для нього гра. Тільки треба стежити, щоб дитина не перестаралася. Потрібно вчити її правильному поводженню з тваринами. І найкращий для цього варіант — безпородне кошеня або кішка.

Інші види

Але безпородні кішки хоч і займають лідируючу позицію в домашніх господарствах, вони не єдині, які зустрічаються у приватних будинках та квартирах. Можна виділити деякі поширені породи.

  1. Висловухий шотландський котик, що виділяється своєю круглою головою і загнутими вушками.
  2. Мейн-кун, що відрізняється великим зростом і диким агресивним видом рисі з пензликами на вухах.
  3. Британська короткошерста кішка зазвичай сірого кольору, що вирізняється спокійним характером.
  4. Сибірська кішка, яка не тільки незалежна, але й віддає перевагу самостійності.

Далі йдуть уже екзотичніші породи. Наприклад, це бенгальська кішка, що має розмальовку леопарда. А серед довгошерстих варто вказати і на перську кішку. Вона виділяється ще й другою своєю особливістю — плескатою мордочкою.

Одні люди намагаються завести кота із практичної причини. Більше це стосується сільських мешканців, де доводиться боротися із різними гризунами. Це дуже простий і доступний спосіб позбутися мишей. Для такої мети найбільше підходять безпородисті кішки. Їм не обов’язково жити у домі. Але ось господарі повинні піклуватися про годівлю такої тварини, про лікування, якщо виникне потреба. Друга причина придбання кішки – якщо у сім’ї є діти. Це дозволяє їм швидше розвиватись, пізнавати цей світ. Діти гратимуться з твариною, стежитимуть за годівлею. І не відіграє ролі, якої породи виявиться кішка, вона все одно потребує кохання та турботи з боку людини.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: