У столиці затримали 44-українця, який публічно закликав до відродження СРСР

16:30  |  24.08.2022
поліція

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру мешканцю столиці, який публічно закликав до відродження СРСР та пропагував комуністичний тоталітарний режим.

Джерело: Київська міська прокуратура

44-річний уродженець Донецької області, який вісім років тому переїхав до столиці, протягом останнього часу систематично розміщував в інтернеті статті, відеоматеріали, пости, публікації та коментарі, в яких пропагував ідеологію комуністичного режиму та прославляв колишніх лідерів радянського союзу. Також у цих дописах він не визнавав Україну як незалежну державу, закликав громадян до відродження СРСР у формі нового союзу та виправдовував дії комуністичного режиму.

Вказаний контент чоловік розміщував у соціальній мережі та на Youtube-каналі.

Правоохоронці провели обшуки за місцем мешкання підозрюваного, у ході яких вилучили комп’ютерну техніку, друковані матеріали з символікою комуністичної партії та її елементи, тощо.

За результатами розслідування чоловіку повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України (поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).

Раніше ми писали, що в столичному метро пропонуть встановити металодетектори

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: