У Броварах розпочався скандал через скульптуру Котигорошка

18:20  |  24.08.2022
Котигорошко

У броварському парку «Перемога» до Дня Незалежності з’явилася нова інсталяція – збірний образ героя українських казок Котигорошка з булавою та українського козака.

Джерело: КП «Бровари-Благоустрій»

Ідея створення такого арт-об»єкту виникла у директора КП «Бровари-Благоустрій» Андрія Сторчового та художника Сергія «Батера».

«Ми довго консультувалися, підбирали образ, робили ескізи. Починали з класичного образу, потім дещо його удосконалили. Образом Котигорошка хотіли передати силу, мужність і героїзм наших захисників, які захищають нашу країну від російських окупантів.» — ділиться художник Сергій «Батер».

Котигорошко виготовлений з металевого каркасу та бетонної суміші, відповідно до зробленого ескізу. З часом, автори ідеї говорять, що можливо даний об’єкт буде доповнений, як композиція.

Водночас, мешканці міста не вподобали скульптуру через зовнішній вигляд та попросили не встановлювати монумент в парку.

Своєю чергою, КП «Бровари-Благоустрій» наголосили, що арт-об»єкт «Котигорошко» вже на фінішному етапі. В організації також зазначили, що дана інсталяція виконана цілком на добровольчих засадах без використання бюджетних коштів.

«Маємо надію, що даний арт-об»єкт знайде позитивні відгуки у містян та гостей Броварів. Адже основна мета подарувати нашим городянам позитивні емоції та гарний настрій», — підсумували в КП «Бровари-Благоустрій».

Раніше ми писали, що у столиці затримали 44-українця, який публічно закликав до відродження СРСР

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: