Українські моделі та їх відношення до війни

15:30  |  31.05.2023
https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2023/05/1-.jpg

Кожна українська жінка — модель вона, чи ні, але перш за все це такі самі матері, доньки та сестри, як і мільйони інших українок. З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року, кожній з них довелось тікати від обстрілів, допомагати з евакуацією, чистити картоплю для українських військових, народжувати під звуки вибухів, будити дітей зі словами: «Сонечко, прокидайся, нас бомблять, але все буде добре..». Кожна з них використовуючи свій статус знаменитості робила посильні речі для допомоги постраждалим, на інформаційному фронті, зборами коштів і таке інше. Українські моделі та їх відношення до війни далі.

Єлизавета Ястремська

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2023/05/33tN1Rog.jpg

“Міс Україна Всесвіт — 2020” завдяки своєму статусу змогла стати голосом України на французькому телебаченні. Одна з найактивніших переможниць українського модельного конкурсу зверталась до різних новинних видань, телевізійних та радіо програм із закликом зупинити війну та захистити українських дітей (“Vous Formidables”, “RTL Paris”, головний інформаційний канал “BFMTV” та ін). Давала інтерв’ю найбільш авторитетному французькому виданню “Le Figaro” і коментар для газети “Midi libre”.

Одним із провідних її виступів став заклик до президента Франції Емануеля Макрона припинити неконтрольовану жорстокість та зупинити агресора.

Окрім того, як член журі регіонального конкурсу краси «Міс Монпельє» ініціювала збір коштів для одного з найбільших українських благодійних фондів, які надають гуманітарну допомогу — “Твоя опора”. Було зібрано та передано 11 тис євро (більш як 430 тис. грн).

Вероніка Дідусенко

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2023/05/62aae0608d330_Didusenko_LAPride2_7214.jpg

Вероніка Дідусенко разом з американською правозахисницею Глорією Оллред на параді LA HOLLYWOOD PRIDE PARADE (США) на підтримку України

Модель, переможниця конкурсу “Міс Україна — 2018” та активістка за права жінок проїхала з сином пів Європи, рятуючись від війни. За її словами, вони перетнули кордони Молдови, Румунії, Люксембургу та Швейцарії, коли тікали з України.

До Міжнародного дня жінок в неї був запланований виступ на конференції (була запланована на січень) у Лос-Анджелесі, але її маленькому сину не дали візу, і їй довелось залишити його в Женеві.

На конференцію вона з’явилась у синьо-жовтому костюмі з українським прапором, і дала інтерв’ю, в якому розповідала про нічні бомбардування російськими військами тримільйонного міста Києва без офіційного оголошення війни. Також розповідала свою історію про те, як рятувала себе і сина, і що їм довелось пройти.

Серед іншого, акцентувала увагу на безпеці матерів під час війни, а також, попросила президента США Джозефа Байдена надати притулок українським жінкам з дітьми в Америці, якщо це буде потрібно.

Євгенія Власова

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2023/05/623ec4ddbfd5e.jpg

Співачка та у минулому модель зустріла ранок 24 лютого так само, як і інші кияни, прокинувшись від звуків вибухів. Вона записала відео, яке опублікувала в своєму інстаграм, де розповідала про свої почуття і шок від того, що відбувається.

Написала пост про те, як їй — матері складно було будити свою дитину зі словами: “Прокидайся, сонечко, нас бомблять, але все буде добре..” і не виказувати страху і переживань. Як перші дні вони провели у підвалі, як їй було страшно вийти в магазин, але вона розуміла, що потрібно купити їжу.

В подальшому вона викладала публікації, в яких закликала росіян вийти на вулиці своїх міст і зупинити путіна, викладала відео з інформацією про вбитих українських дітей, які були розстріляні російськими військовими впритул, або попадали під обстріли рашистів як в Києві, так, наприклад, і в Маріуполі. Публікувала виступи Зеленського з інформацією про обстріли рашистами українських атомних енергоблоків, фото вагітної жінки з Маріуполя з підписом повним обурення та злості на росіян.

Читайте також: Из грязи в князи: истории успеха популярных украинских моделей

Юлія Ігнатова

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2023/05/fot-6044-opt.jpg

Народилась в місті набережні челни (рф), але має українське громадянство, проживає в Києві 10 років, заміжня, має трьох дітей. Українська атлетка, модель, акторка та підприємиця (засновниця Felicità та Felicità Design Boutique).

Російськомовна, але вважає Київ своїм домом. Перші три місяці війни провела в Києві, і з третього дня війни розповідала в своєму інстаграмі про всі жахи, які в буквальному сенсі цього слова падають киянам та всім українцям прямо на голову.

Про постійні тривоги та ракетні обстріли, які вона із сім’єю пересиджували у ванній, про запаси води, їжі та ліків, які вони робили в умовах тотального дефіциту буквально всього, про зібрані пакети документів, які лежали в сумці, на випадок, якщо доведеться швидко тікати, і навіть підготований вогнегасник, на всяк випадок. Слова подяки ЗСУ та інше.

До слова, на початку війни вона була вагітна. На 52-й день війни вона народила дівчинку, саме в цей день біля їхнього дому відбувся вибух. З гордістю повідомила, що донька від народження киянка, як і інші двоє дітей, в її ДНК вже вплетена сила та витривалість, яка властива українському народу.

Але, звичайно, з народженням дитини знаходитись у країні, в якій іде війна ризиковано, тому вона сама з трьома дітьми виїхала закордон — в Італію, але продовжувала посильно допомагати українській армії донатами і розповсюдженням інформації про війну в Україні.

Вікторія Апанасенко

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2023/05/miss.png

Модель в українському костюмі «Воїн світла» на конкурсі Міс Всесвіт 2022. Крила символізують український прапор, а сам костюм — українського воїна-захисника. При створенні костюму надихались образом Архангела Михаїла — небесного покровителя Києва

Українська модель родом із Чернігівщини. Випускниця Київського університету ім. Тараса Шевченка, яка проживає в Києві. Міс Чернігів 2014, Принцеса України 2016, перша віце-міс Україна Всесвіт 2021, українська “Воїн світла”, яка здобула спеціальну нагороду “Дух карнавалу” в Новому Орлеані на конкурсі Міс Всесвіт 2022.

Активно веде сторінку в інстаграм, де виказує безапеляійну підтримку України у цій загарбницькій війні росіян проти українців. 24 лютого на своїй сторінці повідомила, що росія почала повномасштабне вторгнення на територію України з картинкою “Pray for Ukraine” (“Моліться за Україну”).

Потім викладала відео з рідної Чернігівщини, як люди кидаються під танки, щоб зупинити загарбників. Викладала фото з реквізитами рахунків на допомогу нашим бійцям в криптовалюті. Відео з українцями, які ховаються від обстрілів у метро з хештегом #StandWithUkraine, #Будеможити та #BeBraveLikeUkraine.

Публікувала фото наслідків рашистських обстрілів різних міст України. Розповіла з якими труднощами їй довелось зіткнутись, щоб евакуювати батьків з рідного Чернігова, зокрема батька, після операції на серці, оскільки евакуації підлягали тільки жінки та діти. Про знищений будинок бабусі та пошкоджену квартиру батьків на Чернігівщині.

Модель самостійно збирала кошти на допомогу ЗСУ, чистила картоплю разом з командою @naive.food.wine, допомагала з евакуацією, так як на своєму досвіді розуміла, наскільки це буває складно, відправляла вантажі з гуманітарною допомогою та ліками.

На всіх офіційних заходах вона іде в комплекті з українським прапором. І завжди висвітлює справжню правдиву інформацію про війну в Україні.

Куптій Дарина

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: