Всупереч війні — заклади, які відкрилися у столиці від початку війни

12:00  |  16.07.2022
Такава

Відкривати ресторації, кав’ярні та бари в час війни — справа не для легкодухих. Однак українці торують свій шлях і демонструють цілому світу свою відважність та віру в ЗСУ. Так, у столиці від початку війни є люди, які наважалися заснувати свій заклад. Сьогодні розповідамо про те, хто і як відкривав затишні кафе для киян.

Млинці за донат

11 травня у столиці відкрив свої двері для гостей небанальний заклад під назвою “Млинці за донат”. Заснували благодійну кав’ярню Благодійний Фонд Центр Продовольчого Захисту. Знайти її можна за адресою вулиця Велика Васильківська, 38. Команда працює з 10:00 до 20:00. Люди, які не можуть собі дозволити придбати млинчик, можуть взяти його безкоштовно.

Також ті, хто бажають пригоститися млинцями, можуть внести донат за їжу. За перші 7 днів літа команда видала понад 3000 млинців. Гостям пропонують млинці з різною начинкою — солоний та солодкий сир, шинка з твердим сиром, картопля з бужениною, солодкий джем.

Довідка: Благодійний Фонд Центр Продовольчого Захисту — це команда волонтерів, що була сформована з підприємців, кухарів, водіїв, маркетологів, піарників та багатьох інших спеціалістів. Ці люди об’єдналися разом, щоб створити простір, де кожен, хто має потребу, може безкоштовно поїсти або ж зробити донат за млинець, Кошти йдуть на сировину для випікання млинців та забезпечення закладу продуктами.

Читайте також: Безпечний відпочинок у столиці: річки, парки та басейни. Частина 1

Gustoso Fun & Cucina

Італійський заклад Gustoso Fun & Cucina нещодавно відкрився для гостей. Наразі він працює у тестовому режимі щодня з 10:00 до 21:00. Знайти затишну ресторацію можна за адресою вулиця Софіївська, 14. Сам заклад позиціонує себе, як взірець класичної італійської кухні у сучасній інтерпретації.

У меню є класична томатна паста, домашня, виготовлена за спеціальним рецептом, і, звісно ж, піца з базиліком. Крім того, тут працює бар та є бізнес-ланчі — останні доступні з понеділка по п’ятницю з 12:00 до 15:00. Пригоститися пропонують стравами на вибір: грибний крем-суп, овочевий салат з селерою та томатами, бефстроганів з куркою та картопляним пюре у першій варіації. У другій є грибний крем-суп та овочевий салат.

Бар “Однодумці”

Бар “Однодумці” — це заклад, де однодумці гуртуються довкола вінілу, вина, коктейлів, атмосфери, вайбу та ненависті до х*йла. Принаймні, так себе позиціонує новостворена ресторація.

Насправді, тут варто побувати кожному киянину бодай раз. Атмосфера лампового бару допоможе і розважитися, і підтримати своє моральне здоров’я панкейками з нутелою. До слова, тут подають не тільки алкоголь, але й дуже смачні сніданки.

Наприклад, власники пропонують скуштувати вівсянку з грушею та сиром Дор Блю або ж екзотичний “Бангкок”. Якщо ви більше любите класичні смаки — спробуйте солодкі сирники з ванільним крамблом і авторський коктейль. Бар працює щодня, з пн-чт 10-20 та з пт-нд 10-21 за адресою вулиця Олеся Гончара, 4.

Читайте також: Причепурити друга: де у столиці підстригти хвостатого

«Джакузі»

Бріош-бістро “Джакузі” — власне, назва цього закладу говорить саме за себе. Тут пригощають свіжим та смачним бріошем у доповненні зі смачними додатками — лосось, авокадо, копчена шинка, чедер, омлет і бекон. Серед родзинок закладу — фонтан із коктейлів (від цього і назва закладу, адже з напоїв складають своєрідне джакузі).

Бістро розташоване на цокольному поверсі по вулиці Велика Житомирська, працює “Джакузі” щодня з 11:00 до 21:00. Сніданки тут готують до 16:00, тож, якщо ви сова — точно встигнете пригоститися. Заклад “Джакузі” працював задовго до війни — він був зачинений для перезавантаження, а от відкрити двері знову вирішив нещодавно.

PONCHYK BOY

Цей заклад ми не могли не згадати. PONCHYK BOY відкрив новий заклад під час війни у Дніпрі, а от у столиці його можна знайти за адресою Олеся Гончара, 24 — він працює з понеділка по неділю 10:00-20:00. Гості можуть скуштувати смачні донати або, простіше кажучи, пончики, які нагадають наші українські пампушки, присипані цукровою пудрою. Крім смачного донату, його можна підвісити і для ЗСУ — смаколиком почастують воїна, тероборонця чи діток, які наразі цього потребують.

Boca a Boca Jamoneria

Boca a Boca Jamoneria на Печерську за адресою вулиця Немировича-Данченка, 14/13 — це ресторація з іспанською кухнею, яка зведе з розуму навіть найвибагливішого гурмана. Гостям пропонують скуштувати свіжий хамон (працює хамонерія) , вино, продукти з Іспанії та авторські коктейлі. Заклад працює з понеділка по неділю з 11:00 до 21:00.

Читайте також: Сергій Кислиця — представник ООН та дипломат з почуттям гумору

Espressoholic

Кава не бува зайвою — як і хороші кав’ярні, у якій її роблять. Мешканці вулиці Оленівська, 12 віднедавна мають чудову локацію, щоб посмакувати свіжим латте, капучино чи еспресо. Заклад Espressoholic здивує не тільки напоями, але й запашними круасанами.

Крім того, тут можна придбати каву додому — дріп, або ж класичну в зернах. Знайдуть в кав’ярні щось смачне для себе навіть вегани, адже баристи готують напої на альтернативному молоці, а серед десертів — корисні снеки, як от інжир в шоколаді.

TAKAVA Coffee-Buffet

TAKAVA Coffee-Buffet — світлий та ламповий простір для любителів не лише попити ранкову каву, але й гарно провести час. Новий заклад TAKAVA відкрився за адресою Жилянська, 75 — загалом в столиці вже більше п’яти філій буфету. Серед безперечних переваг — смачна їжа, адже тут і картопляне пюре з індичими котлетами, і вишуканий круасан з фісташками. А ще тут печуть хіпстерський хліб і працюють з 9:00 до 21:00. Радимо завітати один раз, щоб закохатися у місцеву кухню.

Читайте також: Биківнянські могили — як повторюється історія з російськими репресіями

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

  1. […] Читайте також: Всупереч війні — заклади, які відкрилися у столиці від… […]

  2. […] Одеса була лідером у всій імперії. Наприклад, у Києві свогочасу кав’ярень не було […]

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: