В Україні можуть заборонити російську музику

15:30  |  31.05.2022
басков

Народні депутати внесли до парламенту законопроект, згідно із яким пропонують заборонити публічне виконання російських пісень, а також їхнє використання на радіо та телебаченні.

Джерело: сайт Верховної Ради.

Законопроект номер 7273 «Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора» зареєстрували у парламенті 29 травня.

«Музичний продукт держави-агресора може впливати на сепаратистські настрої населення створюючи ілюзію привабливості російської ідентичності, наявності спільних інтересів, відмінних від інтересів решти населення України, породжуючи ціннісно-ідентичнісні суперечності. Такі продукти часто по своїй суті були інформаційними спецопераціями, спрямованими на послаблення нашої держави», — йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Читайте також: російське командування тримає в заручниках сім’ї окупантів, які воюють в Україні

Депутати пропонують заборонити публічне виконання, показ, демонстрацію музичних творів, здійснених або створених співаком, який є або був у будь-який період після 1991 року громадянином держави, що її Верховна Рада визнала державою-агресором.

Водночас, виняток можуть зробити для виконавців, які засуджують агресію проти України.

Раніше ми писали, що столиця будує укріплення на випадок нового штурму

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: