Польща допомагає лікувати українських військових

18:10  |  22.07.2022
Польща

18 липня до Польщі, вперше з початку російської агресії проти України, привезли на лікування українських військових. Найближчим часом ще 30 бійців отримають необіхдну медичну допомогу у сусідній країні.

Джерело: RMF24.

Стан пацієнтів, які приїхаали раніше стабільний. Наразі, більшість військових проходять реконструктивне лікування, тобто відновлення частин тіла, пошкоджених під час бою. Потім на них чекає реабілітація.

Реалістичний сценарій передбачає, що найближчим часом подібні групи із близько 30 солдатів будуть перевозити до Польщі санітарним поїздом раз на тиждень.

19 липня голова канцелярії прем’єр-міністра Міхал Дворчик заявив, що першим завданням Групи гуманітарної та медичної допомоги було транспортування та відправлення поранених військових з України до польських лікарень.

Група гуманітарної та медичної допомоги була створена у 2022 році для операцій з порятунку та евакуації громадян Польщі, які постраждали внаслідок аварій та інших надзвичайних ситуацій, а також заходів з медичного забезпечення, пов’язаних з наданням допомоги громадянам Польщі та членам їхніх сімей.

Раніше ми писали, що у столиці спіймали двох чоловіків, які збирали дані для росіян

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: