Понад 80% українців не готові пожертвувати територіями України заради миру

14:30  |  24.05.2022
Україна

Упродовж 13-18 травня 2022 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів власне всеукраїнське опитування громадської думки «Омнібус». Метою опитування стало поняття про готовність українців до територіальних поступок задля досягнення миру.

Джерело: КМІС.

Нещодавно у New York Times вийшла редакційна стаття, де, зокрема, можна було побачити певний заклик до «територіальних поступок» з боку України.

«Як можна бачити, для 82% респондентів жодні територіальні поступки не є припустимим. Лише 10% вважають, що для досягнення миру і збереження незалежності можна відмовитися від деяких територій», — повідомили у відомстві.

Читайте також: В Києві тривають сільськогосподарські ярмарки: адреси

У всіх регіонах України більшість населення проти будь-яких територіальних поступок. Навіть на Сході, який зараз зазнає інтенсивних боїв, 68% проти поступок (готові на поступки – лише 19%), а на Півдні – 83% проти поступок (готові – лише 9%).

Також важливо бачити, що серед респондентів, що зараз проживають на окупованих територіях, 77% проти будь-яких територіальних поступок (готові на поступки – 18%). При цьому серед тих, хто після 24 лютого 2022 року виїхав з територій, які були окуповані, 82% виступають проти будь-яких поступок (підтримують поступки – лише 5%).

Читайте також: Українці, що виїжджають із зони проведення бойових дій зможуть отримати грошову допомогу на вокзалі

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: