Весь світ з нами: хто зі світових зірок підтримав Україну

09:00  |  19.04.2022

Поки росіяни пишуть, що «всьо нє так однозначно», на нашому боці весь цивілізований світ. Зірки зі всесвітньою славою виказують українському народові підтримку і повагу. Список гучних імен на боці України поповнюється з кожним днем.

Міла Куніс та Ештон Катчер

Всі знають Куніс як відому американську акторку, але народилася вона в Чернівцях. До США разом з родиною Міла переїхала у вісім років. Незважаючи не те, що більшу частину життя акторка прожила в іншій країні, вона не забула про Батьківщину та з початком російської агресії вирішила допомогти. Міла та її чоловік, американський актор Ештон Катчер, зібрали для України 35 мільйонів доларів та особисто пожертвували 3 мільйони. Зіркова пара запевнила, що це тільки початок їх роботи. Вони планують зібрати 20 тис. бронежилетів для української армії та допомагати українським дітям, що втратили батьків через війну. Також Ештон та Міла закликали своїх шанувальників відмовитися від послуг та продуктів компаній, що продовжують свою діяльність в росії. На церемонії «Оскар» Міла присвятила Україні емоційну промову.

Девід та Вікторія Бекхем

Зіркова пара пожертвувала Україні 1,3 млн доларів. Також Девід на один день передав свій інстаграм лікарці з Харкова Ірині. Футболіст запропонував своїй 71,5 мільйонній аудиторії подивитись, як працює перинатальний центр під обстрілами. Девід був у захваті з того, як Ірина та інші лікарі продовжують рятувати життя. Лікарка розповіла про це особисто та показала відео з місця подій. Бекхем підтримує перинатальний центр матеріально: допомагає у закупівлі генераторів кисню для новонароджених.

Син Девіда та Вікторії, Бруклін Бекхем, також долучився до підтримки українців. Нещодавно він одружився з Ніколою Пельтц, та молодята відмовились від весільних подарунків. Замість того вони попросили гостей перерахувати кошти у благодійний фонд Care для допомоги постраждалим українцям.

Джоан Роулінг

Британська письменниця пожертвувала Україні 1,3 млн доларів. Також вона публічно розкритикувала злочини путіна, звинувативши його у вбивстві мирних жителів. Письменниця вилучила свої книги з електронного продажу в росії. Правильний крок, бо, здається, росіяни вирішили брати приклад не з хороброго Гаррі Поттера, а йти шляхом огидних смертежерів.

Читайте також: Як живе та змінюється Київ під час війни

Стівен Спілберг та Кейт Кепшоу

Відомий американський режисер Стівен Спілберг та йогу дружина акторка та художниця Кейт Кепшоу передали Україні допомогу в розмірі 1 мільйон доларів. Зіркова пара вирішила подбати про біженців. Відомо, що Стівен має українське коріння: його пращури емігрували до США з Одеси та Кам’янець-Подільського. Спілберг відвідав Київ як продюсер українсько-американського документального фільму про Холокост «Назви своє ім’я». Режисер зійшов з літака зі словами «Я вдома».

Блейк Лайвлі та Райан Рейнольдс

Ця голлівудська пара теж вирішила підтримати українських біженців та перерахувати благодійним фондам 1 мільйон доларів.

Шон Пенн

Американський актор та продюсер вирішив приїхати в Україну особисто, незважаючи на військовий час. Шон прибув до Львову та зустрівся з головою Львівської обласної військової адміністрації. Актор поцікавився, чим може допомогти, та пообіцяв, що його благодійний фонд буде надавати допомогу біженцям. Також Шон працює над зйомками фільму про російську агресію проти України.

Scorpions

Легендарна німецька рок-група «Scorpions» заради підтримки України переписала слова одного з головних своїх хітів: пісні «Wind of change», написаної під враженням від візиту групи у СРСР. «I follow the Moskva down to Gorky Park» (Йдучи берегом Москви-ріки до парку Горького) — така строчка була у пісні раніше. Тепер «Scorpions» співають: «Now listen to my heart, it says Ukrainia» (Тепер послухай моє серце, воно каже Україна).

Читайте також: ЗМІ на фронті: українські та західні журналісти про війну в Україні

Pink Floyd

Британська рок-група Pink Floyd вирішила виразити свою підтримку найприроднішим для музикантів шляхом — через пісню. Нова композиція «Hey Hey Rise Up» — це колаборація з Андрієм Хливнюком — фронтменом української групи «Бумбокс». Пісня зайняла перше місце у чартах 25 країн.

Біллі Айліш

Американська співачка Біллі Айліш присвятила українцям пісню Your Power в рамках благодійного марафону «Stand Up For Ukraine»

Maneskin

Італійська рок-група Maneskin випустила кліп у підтримку Україні. Музиканти заявили, що будуть використовувати свій голос, щоб вимагати від світу дій. Вони закликали своїх шанувальників розголошувати ситуацію та донатити у благодійні фонди.

Мадонна

Американська співачка Мадонна виказала свою позицію характерним для неї епатажним способом: записала кліп, де порівняла путіна з Гітлером та Леніним. Також у відео співачка показала російському президентові середній палець. У своїх соцмережах Мадонна пише підтримуючі пости про Україну, публікує жахливі кадри зруйнованих бойовими діями міст.

Читайте також: Їх слухає вся країна: найпопулярніші сучасні українські артисти

Стівен Кінг

Американський письменник, справжній король жахів Стівен Кінг чітко окреслив свою позицію: він за Україну. «I stand with Ukraine» — написано на його футболці на фото, що він виклав у свої соціальні мережи. Письменник зізнався, що зазвичай не публікує світлини з собою, але цей випадок — виключення. Також письменник призупинив всі свої контракти у росії — нові романи Кінга не будуть доступні російським читачам.

У своєму Твіттері, де у Кінга 6,6 мільйонів підписників, він порадив читачам послухати пісню української співачки Lama «Не кажу прощай» та опублікував посилання на кліп. У коментарях під постом користувачі соцмережі влаштували флешмоб: почали радити один одному інші композиції українських виконавців.

The Weeknd

Канадський співак нещодавно випустив новий кліп на трек Out Of Time та заборонив його для показу на YouTube російським слухачам. Так він висловив своє обурення нападом росії на Україну.

Дарина Левицька

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: