Їх слухає вся країна: найпопулярніші сучасні українські артисти

12:43  |  17.04.2022

За останні кілька років українська естрада дуже змінилася. Тепер на сцені з’являється все більше сучасних виконавців, які слідують за світовими трендами та стають популярними як в Україні, так і за кордоном.

Антитіла

Історія одного з найпопулярніших українських гуртів «Антитіла» розпочалася у 2004 році. Тоді було визначено назву майбутньої групи. Влітку 2004-го Тарас Тополя у колективі з друзями на випускному вечорі виконує власну одноіменну пісню «Антитіла».

У ній йдеться про протилежності, що дуже різняться, але не можуть бути один без одного. Назва пісні стане в майбутньому назвою музичної групи, а зміст, закладений у це слово, поглибиться до філософського.

Група офіційно сформувалася у 2008 році. З того часу «Антитіла» записали чимало пісень, брали участь у різноманітних конкурсах та давали концерти в Україні та США, стали одним із найпопулярніших гуртів України. Найвідомішими піснями гурту є «Люди як кораблі», «TDME», «Вірила», «Лови момент».

25 лютого 2022 року після повномасштабного нападу Росії на Україну, учасники гурту записали відеозвернення, в якому повідомили своїх фанатів про вступ до територіальної оборони. Саме цього дня «Антитіла» мали випустити новий альбом «MLNL», але через війну його не вдалося презентувати.

Христина Соловій

Христина Соловій розпочала свій шлях у музиці на шоу «Голос країни – 2013». Там дівчина вразила журі чистим голосом та любов’ю до народних пісень. Христина має лемківське коріння та з юнацтва любить фольклор та народні пісні.

На шоу «Голос країни» дівчина заспівала лемківську пісню «Горе долом ходжу». Після виступу співачка потрапила до команди Святослава Вакарчука. 20-річна дівчина підкреслила, що ніколи не буде співати російську поп-музику та відмовиться від участі в проекті, якщо тільки Тіна Кароль чи Олександр Пономарьов повернуться до неї.

22 вересня 2015 року на фестивалі ГогольFest відбувся реліз дебютного альбому Христини Соловій «Жива вода». Він складається з 12 пісень, дві з яких – «Тримай» та «Синя пісня» – написала сама співачка. Решта ж 10 — українські народні композиції в авторській адаптації Святослава Вакарчука.

Пісня «Тримай» вразила мережу – за кілька діб відео досягло 1 млн переглядів та подарувало співачці гучну популярність, яка не полишає її й до сьогодні.

Новий трек «Українська лють» – це кавер на італійську народну пісню Bella Ciao. Пісню співачка присвятила «нашим героям, ЗСУ і всім, хто зараз бореться за рідну землю».

The Hardkiss

The Hardkiss – феноменальний український рок-гурт. Яскраві сценічні образи, важка музика, драйв та сильний вокал зробили The Hardkiss лідерами українських чартів та зібрали величезну кількість фанатів в Україні та закордоном.

Історія гурту розпочалася у 2011 році. Майбутня солістка Юлія Саніна, якій на той момент було лише 18 років, була журналісткою. У ході роботи над новим матеріалом вона зустріла музичного продюсера з української версії каналу MTV Валерія Val Бебко. Разом вони створили поп-проект Val & Sanina та записали перші треки.

Музика сподобалася, з’явились перші фанати. На сторінці проекту у Facebook провели голосування, під час якого було обрано назву групи. Вибирали між «Планета поні» та The Hardkiss – фанати вибрали більш серйозну та гучну назву, що підходить важкій музиці.

The Hardkiss брали участь у конкурсі на участь у «Євробаченні», солістка гурту була членом журі у шоу «X-фактор». Одними із найвідоміших синглів гурту є «Кобра», «Кораблі», «7 вітрів», «Make-up», «Stones».

Cape cod

Cape cod – псевдонім українського музиканта, автора пісень, продюсера та діджея Максима Сікаленка, а також його електронного проекту, який був заснований у далекому 2011 році. Назва походить від американського півострова Кейп-Код, який вважається одним з найтихіших і найспокійніших місць на планеті.

За 11 років роботи Cape Cod встигли випустити кілька успішних треків, потрапити до номінацій на премії Jagermeister Indie Awards (номінація «Найкращий електронний артист року») та (A) Prize (номінація «Найкращий альбом року»), а також попрацювати з відомими артистами та компаніями такими як Jamala, Richard Farrell, Stuart Hawkes.

Нещодавно автор голосно заявив про себе новим синглом «Летіти» у жанрі електроніки. Композиція вийшла свіжою, танцювальною, вокал чіпляє, ніби гіпнотизує, змушуючи переслуховувати трек знов і знов. Кліп передає почуття молодості та свободи, тим часом розповідаючи історію, вічну як світ.

Бумбокс

Українська фанк-, хіп-хоп- та рок-група, утворена у 2004 році в Києві. Музика «Бумбокса» поєднує в собі тонку лірику та силу, зачіпає таємні струни душі.

Нещодавно вокал лідера «Бумбоксу» Андрія Хливнюка використав легендарний гурт Pink Floyd для своєї нової композиції «Hey Hey Rise Up». Пісня злетіла на верхівки світових хіт-парадів і не дивно – адже це перша пісня гурту за 30 років, крім того вона стосується нинішньої війни, про яку говорить увесь світ. Гроші, зароблені на релізі пісні, артисти передадуть на допомогу Україні.

На 11 квітня 2022 року пісня очолила чарти iTunes у 25 країнах. Зокрема у США, Великобританії, Франції, Німеччині, Франції, Австралії, Нідерландах, Бельгії та Південній Африці.

Океан Ельзи

Королі українського року вже не один десяток років залишаються на вершині популярності. Гурт із 1994 року випускає пісні, які стають хітами. Святослав Вакарчук пише тексти, які зачіпають найтонші струни душі та говорять про ті почуття та переживання, які проживає кожен.

Серед найбільш відомих робіт пісні «На небі», «Без бою», «Обійми», нова пісня «Місто весни».

Go_A

Їх ви точно чули на національному відборі на конкурс «Євробачення-2020» із піснею «Веснянка». Українська група поєднує, здавалося б, протилежні поняття – електроніку та фольклор. Суміш виходить дуже незвичайною, чіпляє і надовго засідає у пам’яті.

У листопаді 2016 року вийшов дебютний альбом гурту «Іди на звук». У тому ж році Go_A здобули перемогу в конкурсі The Best Track in Ukraine, а пісня «Веснянка» потрапила на хвилі «Kiss FM» і 6 тижнів поспіль трималася на першому рядку в хіт-параді.

Українські виконавці, як і їхні хіти, дуже різні. Їх відрізняють образи, звучання, головний посил творчості, шлях до слави. Але всі вони родом з України, пишуть українські пісні та розповідають світові про нашу країну та культуру.

Єлизавета Поддубей

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: