Сімейний відпочинок з дітьми в Карпатах: список занять

13:27  |  24.08.2023

Сімейні подорожі в гори — чудова можливість не лише насолодитися природою та гірським повітрям, а й провести незабутній час разом зі своєю родиною. Ця частина України, відома своєю приголомшливою красою, також пропонує низку цікавих активностей для дітей різного віку. Не дивно, що сімейний відпочинок в Карпатах стає все більш популярним.

Чим розважити дітей?

Гори пропонують безліч можливостей для відпочинку. Наприклад, зверніть увагу на один із найпопулярніших курортів Карпат — Поляниця на Івано-Франківщині. Тут розташовані:

  • Буковель, де взимку можна покататися на лижах та сноуборді. Маленькі діти отримають задоволення від гри в сніжки та катання на санчатах;
  • велике штучне озеро Молодості, де влітку можна купатися, засмагати та займатися активними водними видами спорту. Водойма глибиною 8 метрів відрізняється кришталево-чистою водою;
  • всесезонна санна траса родельбан «Speed Fun». Довжиною 1,5 км зі швидкісним спуском більше 1 км, подарує незабутні враження від атракціону. Сучасна система контролю гарантує абсолютну безпеку. 

Окрім того, під час сімейних канікул ви можете отримати задоволення від екскурсії в гори. Тут безліч пішохідних та велосипедних маршрутів. Прогулянка гірськими стежинами дозволять познайомитися із різноманітною флорою та фауною, помилуватися краєвидами та зробити безліч фото.

Цікавим варіантом відпочинку є відвідування етнографічного комплексу «Гуцул Ленд». На його території знаходиться декілька зон для відпочинку і розваг, де відвідувачі можуть познайомитися із побутом горян, взяти участь у пізнавальних майстер-класах та поспілкуватися із тваринами в контактному зоопарку. 

Коли краще їхати на відпочинок сім’єю?

Вибір часу для сімейного відпочинку в Карпатах залежить від багатьох факторів. Літні та весняні місяці надають більше можливостей для активної відпустки. Влітку можна купатися в гірських річках, займатися рафтингом, грати у спортивні ігри на природі та проводити час на пікніках. Осінь — чудовий період для релаксу і спокою, в цей час гори вражають різноманіттям барв.

У зимовий період Карпати — привабливе місце для лиж, сноуборду, ковзанів. Якщо ви плануєте активний гірськолижний відпочинок, то краще вибрати період з кінця листопада по березень включно.

Сімейний відпочинок в Карпатах — чудова нагода для батьків та дітей провести час разом, насолодитися природними красотами та відкрити для себе нові види розваг на будь-який смак. Незалежно від сезону, Поляниця завжди пропонує щось цікаве для кожного члена родини.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: