Поїздка на усі гроші — які країни для туризму самі дорогі?

10:00  |  30.12.2022

Здавалося б ми усі добре знають які місця нашої планети є найбільш дорогими для відвідування. Але, як виявилося, ТОП-5 найдорожчих туристичних направлень може здивувати будь-кого.

Якщо взяти трійку лідерів з цього списку, то за результатами дослідження — це Антарктида, Конго та Ботсвана. Саме до них подорожувати дорожче за все. Це трохи приголомшує, адже коли звичайна людина думає про дорогі країни та міста, їй перш за все на думку спадають Нью-Йорк, Женева, Лондон тощо, але точно не Антарктида. Однак цих міст і приблизно нема у списку.

Топ-5 найдорожчих туристичних направлень

Топ-5 найдорожчих туристичних направлень для подорожей скласти так же важко, як і зібрати у каталоги азартні ігри казино Віп. Рейтинги, як правило, створюються з урахуванням підбору повноцінного пакетного туру. Отже, до топ 5 найдорожчих місць відносяться:

  • Конго;

Конго — призер рейтингу. До Конго середня вартість індивідуальної поїздки складає $32420. Хоча це й країна, що не підходить для туризму через погано розвинену інфраструктуру, вона має шалену популярність. Туристи стикаються з великими витратами на авто, житло, високі податки.

  • Ботсвана;

Ботсвана займає друге місце і середня вартість поїздки до неї складає $17754. Це ідеальне місце для тих, хто полюбляє сафарі. Однак, варто одразу готуватися до високих цін на житло.

  • Антарктида;

Третє місце посідає Антарктида. Тут середня вартість поїздки складає $17731. Туристи готові витрачати такі гроші, хоча б щоб просто подивитися на щось незвичне. Через велику відстань з’їздити сюди деяким може вдатися лише одного разу.

  • Зімбабве;

Четверте місце посідає Зімбабве  середня вартість поїздки до неї складає $14394. Ця країна виділяється тим, що вона пропонує розкоші і при цьому є максимально наближеною до дикої природи.

  • Танзанія.

Завершає топ-5 Танзанія. Середня вартість індивідуальної поїздки у цьому разі складає $13245. Плата до входу у парк у Танзанії значно вища, ніж у інших парках Африки. Також високі ціни і на житло.

Додаткові 3 місця для подорожей

Якщо хочеться відвідати якусь дорогу країну, але вам не підходять 5 описаних вище, то є рейтинг додаткових 3 варіантів:

  • Південна Георгія та Південні Сандвічеві острови — у середньому поїздка до Південної Георгії та Південних Сандвічевих островів складає $12875 на людину. Це одне з найпопулярніших місць в Антарктиді. На відвідання навіть треба отримувати спеціальний дозвіл.
  • Маршаллові острови — охочим з’їздити до Маршалових островів треба буде віддати $12405 за людину. Велику популярність острів має через свої туристичні пакети. До них входять курорти або готелі “усе включено”, а також переліт. Саме через це перший внесок такий великий.
  • Кенія — остання, але не дешева країна у списку. Тут середня вартість поїздки складає $11575 за людину. Вона виділяється своєю розвиненою індустрією туризму, неймовірною природою та можливістю провести захоплючий відпочинок.

Звичайно, кожна з наведених країн є вартою, щоб стати її гостем. Але завжди потрібно розраховувати свої можливості і, насамперед, бюджет. Але, якщо є шанс покрити витрати на таку мандрівку, то краще вибрати одну з запропонованих країн.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: