Лукашенко влаштовує для українців провокацію з сезонними ягодами

10:35  |  23.06.2022
ягоди та гриби

Самопроголошений президент Білорусі та прибічник путіна Олександр Лукашенко дозволив українцям з прикордонних районів збирати на білоруській території гриби та ягоди. Водночас, влада Рівненщини попереджає, що це — провокація, адже з української сторони не було запиту на подібний дозвіл.

Джерело: Державний прикордонний комітет Білорусі

«Незважаючи на відсутність подібного запиту з української сторони, сезон 2022 року не стане винятком. З огляду на усталену практику та пряму залежність рівня життя багатьох жителів прикордонних регіонів сусідньої країни від заготівлі та подальшої реалізації дикоросів, зібраних на білоруській території, прийнято позитивне рішення про відновлення пропуску жителів Сарненського району Рівненської області до республіканського ландшафтного заказника «Ольманські болота»», — йдеться у повідомленні білоруської сторони.

Таким чином, з 1 липня українці начебто мають дозвіл збирати на території Білорусі ягоди та гриби за сезонними, тимчасовими спрощеними перепустками.

Однак, очільник Рівненської ОВА Віталій Коваль заявив, що таке рішення є провокацією.

«Прохання всіх до цього свідомо поставитися і не перетинати державний кордон у зв’язку з тим, що з української сторони він закритий. Збираймо ягоди у наших рідних лісах. Чіткі зони за рішенням ради оборони області вже доведені до вас. Лише у деяких громадах це заборонено. В інших лісах Рівненщини збір ягід дозволений», — зазначив держслужбовець.

Раніше ми писали, що ЗСУ майже повністю знищили «еліту» збройних сил рф, яку готували для протистояння з НАТО

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: