Тактмед та військова підготовка: де у столиці підготуватися до бойових дій: курси, семінари

10:00  |  28.07.2022
ЗСУ

До повномасштабного вторгнення небагато українців замислювалися про важливість надання першої медичної допомоги на полі бою, як, власне, і про правила, які допомагають вижити під час війни. Ці знання здатні не тільки врятувати власне життя, але й життя товаришів по службі. Зібрали добірку організацій, які навчать життєво-важливим навичкам.

Український легіон

Український легіон — це громадська організація патріотичного профілю, створена 2014 року з метою захисту України від збройної агресії та спільної реалізації її членами своїх прав та свобод. Легіон має осередки у Львові, Києві, Житомирі та Харкові. На курсах людей вчать базовим знанням тактичної медицини; зв’язку; тактики; топографії; вогневої підготовки; поводженню зі зброєю; інженерної підготовки та саперній справі; аеророзвідки.

Наразі місць для проходження вишколу у столиці немає, оскільки набралася необхідна кількість людей. Однак, якщо Ви прагнете якісно опанувати навички бійця — заповніть анкету, з Вами звяжуться, коли будуть вільні місця для тренувань. Загалом тривалість курсу 4 тижні, сюди входить 8 теоретичних занять у вечірній час та 4 практичних заняття у вихідні.

Останнє заняття — дводенне, з ночівлею. Курс безкоштовний, але за бажанням можна підтримати сам проект “Український легіон”, за ці кошти закупляють спорядження для сил Територіальної оборони і регулярних частин ЗСУ. Для навчання знадобляться такі речі: зручні для польових занятть одяг, взуття і головний убір, макет зброї, якщо його немає — вам нададуть у використання, медичний джгут або турнікет, піхотна лопатка.

Читайте також: Добропарк — перлина Київщини та місце для відпочинку

Навчальний Центр Легіон Д

Навчальний Центр Легіон Д бере початок ще з 2014 року, коли росія почала війну на Донбасі. Тоді небайдужі громадяни зареєстровали громадську організацію «Дарницька Громадська Варта», люди отримали тактичну, фізичну та психологічну підготовку, яка надалі рятувала життя на полі бойових дій. До слова, у навчальному центрі проводяться заняття з Тактичної підготовки за участю інструкторів НАТО зі США та Великобританії з досвідом військової служби та бойової практики.

Є три програми навчання:

Перша програма – “РЕКРУТ” — тут за 21 день громадянин проходитиме щоденні тренування з проживанням у казармі, курсантів забезпечеють всім необхідним. Загалом, це 135 годин теорії та практики. Усі тактичні дисципліни викладатимуть українські інструктори з бойовим досвідом, а навички відпрацьовуватимуться на полігоні.

Друга програма — “СТАНДАРТ”. Навчання триватиме місяць, заняття проводитимуться тричі на тиждень (понеділок/середа/п’ятниця або вівторок/четвер/субота) по 8 годин на день. Загалом 105 годин теорії та практики. Частина тактичних навичок відпрацьовуватиметься на полігоні, а частина — з використанням лазерно-сенсорних приладів.

Третя програма — курс вихідного дня “КОЛО”. Це курс для тих, хто не може виділити багато часу на навчання, але хоче мати базові навички та знання з початкової військової підготовки й бути готовим до дій в умовах воєнного чи надзвичайного стану. Тривалість курсу 16 годин. Щоб стати учасником вище перелічених курсів зв’яжіться з кураторами через соцмережу та заповнити анкету, яку нададуть згодом.

❗️Важливо, бажаючому опанувати фах можуть відмовити без аргументації причин, адміністрація має власні погляди.

Читати також: Сергій Кислиця — представник ООН та дипломат з почуттям гумору

Центр підготовки операторів БПЛА «Крук»

Центр «Крук» знаходиться в Києві, тут охочі цивільні можуть навчитися керувати БПЛА, а вже потім ці навички використовувати на полі бою. Курси проходять офлайн, більша частина це практичні заняття з інструктором, однак, є і теорія, яку небхідно знати, її також викладають. Загалом, по закінченню навчання курсант отримує 16 годин льотної практики, а у разі разі успішного складання екзамену, випускники отримують сертифікат про проходження курсу.

Потрапити на навчання можуть як військові так і цивільні. Для перших курс вартуватмие 2 тисячі, це благодійний внесок, за який бійців будуть забезпечувати обідом на базі та полігоні щодня. Для цивільних вартість курсу 8 500 гривень.

Для військових потрібно наступне:
👉 Подання від командира частини на двох людей, бо керує дроном команда з двох.

Для цивільних:
👉 Заява на Керівника навчально-методичного центру з підготовки пілотів БПЛА;
👉 Пройти перевірку СБУ. Для перевірки потрібно надати 1, 2 та 11 сторінки паспорту. Навчання можливе тільки після успішного проходження перевірки;
👉 Згода на обробку персональних даних, написана від руки.

Тепер розповідаємо, стосовно самого навчання. Графік занять з 9.30 до 17.00. Кожен день курсанти слухають лекції та літають на полігоні. Під час польотів за кожним інструктором закріплено 2 команди (у кожній команді по 2 людини). Частина лекцій доступна курсантам у онлайн-форматі.

Читати також: Безпечні для відпочинку місця у столиці: арт-платформи, лекції та вистави. Частина 2

“Alfa Self Defense”

Громадська організація “Alfa Self Defensе” проводить семінари з тактико-спеціальної підготовки RANGERS FORCE та CQB, іншими словами це техніки опанування міського бою. Загалом, практичні навчання RANGERS FORCE включають:

  • тактичну підготовку;
  • роботу зі зброєю;
  • CQB — міський бій;
  • мінно-саперну справу;
  • гірсько-штурмову підготовку;
  • тактичну медицину;
  • орієнтування на місцевості;
  • відпрацювання та імітацію бою!

Для того, щоб стати учасником необхідно заповнити анкету. Після цього з Вами зв’яжуться та повідомлять всі деталі: наявність місць, графік семінарів та вартість навчання.

Солом’янські котики

Медичний тренінг «Stop the Bleed» від організації “Солом’янські котики” допоможе опанувати навички домедичної допомоги. За сумною статистикою, військові та цивільні часто помирають, через те, що люди поруч не вміють надати медичну допомогу та розгублюються.

Це нормальна реакція людини, однак варто перебороти страх і опанувати ази медицини, які врятують життя. «Stop the Bleed» проводять для цивільних і не тільки громадян, його вартість складає 800 гривень. За ці кошти за три години люди навчаються:

—робити огляд постраждалих і пріоритезувати поранення;
— розрізняти та зупиняти критичні кровотечі;
— накладати турнікети, джгути;
— тампонувати поранення;
— робити тиснучі і фіксуючі пов’язки;
— транспортувати постраждалих.

Після тренінгу кожен учасник отримає сертифікат міжнародного зразка. Всі деталі уточнюйте тут.

Білий Вовк

Центр Спеціальної Тактичної Підготовки «Білий Вовк» готує цивільних до бойових дій. Найближчий курс стартує 30 жовтня, щоб приєднатися необхідно заповнити анкету, тривалість навчання 6 місяців. За цей час ви навчитеся:

  • Тактика бою на пересіченій місцевості (базовий рівень);
  • Основи протимінної безпеки;
  • Стрілкова підготовка (базовий рівень);
  • Основи виживання в екстремальних умовах;
  • Основи тактичної медицини;
  • Тактика бою у місті (базовий рівень).

Заняття проводять найкращі інструктори ЦСпТП «Білий Вовк», які мають реальний бойовий досвід. Також в процесі занять у складі «Білого Вовку» Ви зможете брати участь у спільних навчаннях з підрозділами ЗСУ та взаємодіяти з іншими патріотичними організаціями. Теорія, тобто лекції, проходитиме онлайн, практика офлайн. Курс безкоштовний, але ви можете задонатити на рахунок самої організації.

Tactical Civil Defence

Центр підготовки цивільної самооборони — Tactical Civil Defence також готує цивільних громадян до бойових дій. Інструкторами виступають В’ячеслав Журавльов – спецназівець, інструктор спецпідрозділу «Альфа» в запасі, шеф-інструктор з рукопашного бою, Президент Федерації Nippon Kempo Ukraine та Мирослав Гай – колишній нацгвардієць, офіцер запасу в оперативному резерві 95 ДШБ, військовий журналіст, волонтер, керівник Фонду «Мир і Ко».

Загалом є декілька видів навчань:

Індивідуальні тренінги — це програма для новачків та досвідчених стрілків, хто бажає вдосконалювати свій рівень. Його вартість за годину від 200 до 800 гривень, деталі тут.

👉Курс “Базовий” — це 6 занять, тривалість одного тренування – 2 години, максимальна вартість 7 680 гривень.

👉Курс “Тактичний напрямок” — тривалість тренування 1-3 години, максимальна вартість за годину 800 гривень.

👉Піхотний курс — це 6 занять, тривалість одного тренування – 2 години, максимальна вартість за курс 7 680 гривень.

❗️Важливо: На всі тарифи є знижка 50% для пільгових категорій — це учасники бойових дій (УБД) силові відомства, територіальна оборона, волонтери з підтвердженою історією
військкомати.

Групові тренінги — для більш досвідчених стрільців, які бажають нарощувати свої навики взаємодії в групах.

👉Бригада — (5-7 відвідувачів), тривалість тренування 1-3 години, максимальна вартість за годину 1 500 гривень.

👉Бригада — 6 занять, тривалість одного тренування – 3 години, максимальна в артість курсу 14 400 грн.

👉Сквод — Тривалість тренування 1-3 години, максимальна вартість за годину 1250 гривень.

👉Тактичний напрямок «БРИГАДА» — тривалість тренування 1-3 години, максимальна вартість за годину 1250 гривень.

Програма для членів “ГО” — особливості тренувань, права та обов’язки, умови вступу до громадської організації.

Членський внесок 500 грн/міс. 2-годинні тренінги проводяться двічі на місяць, згідно з тренувальним планом ССК, до якого входять всі кейси без виключення. Холосте тренування 250 грн за 2 години, стрілецьке тренування 250 грн за 2 години. Щоб доєднатися до організації потрібно заповнити заяву на вступ.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: