На будинках Солом’янки з’являться «живі стіни»

19:00  |  25.07.2022
зелень

На початку липня начальник в Управлінні екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний запропонував місту нову екологічну ідею озеленення — «МістоЖивихСтін»

Джерело: керівник управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

«Наша ініціатива #МістоЖивихСтін набирає обертів! Передали 50 саджанців винограду Вічі Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація, Управлінню освіти та керуючій компанії Солом’янського району. Обіцяли розпочати посадку вже сьогодні). Тож незабаром «живі» стіни почнуть з’являтися на будівлях шкіл та житлових будинків Солом’янки», — повідомив Возний.

Він також нагадав, що подібна ініціатива сприятиме не тільки затишку, але і кращій якості повітря та комфортній температурі в будівлях. Держслужбовець подякував меценатам за надані саджанці винограду Вічі.

До слова, проект підтримав телеведучий і волонтер Дмитро Комаров.

Довідка: Виноград Вічі назвали ідеальним покриттям для великих площ огороджень, непривабливих бетонних блоків, парканів і стін. За рахунок вусиків ця виноградна лоза легко чіпляється за стіни, тому не вимагає особливої опори. А ще вона відрізняється бурхливим ростом – щорічний приріст пагонів становить 1-3 метри. Не більш важливим є те, що виноград Вічі дуже легко вирощувати, тому з цією задачею впорається навіть садовод-любитель.

Раніше ми писали, що киян закликають займатися вертикальним озелененням

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: