Ялинку відкриють 19 грудня: як Київ зустрічатиме Новий Рік (Фото)

11:01  |  30.11.2020
Ялинка 2021

Ялинка 2021 Проект зображення

Головну ялинку столиці цього року відкриють 19 грудня. Для киян та гостей міста підготували туристичний маршрут з ілюмінацію, «зоряне небо» та безліч сюрпризів

Як Київ зустрічатиме 2021 рік

Ялинка - 2021

Новорічна ялинка — 2021. Проект зображення

 

Цьогорічна новорічна локація у центрі столиці буде геть не схожа на усі попередні. Враховуючи карантинні обмеження, організатори свята взялись за реалізацію плану «Б», що передбачає гуляння без концертів, фудкорту та інших розваг з великим скупченням народу. У центрі Києва планують створити туристичний маршрут («Дорога релаксу») зі святковою ілюмінацією, який простелиться визначними місцями.

Темою зустрічі Нового 2021-го року стане казковий ліс.  Головною його «родзинкою» буде вишукана ялинка заввишки 31 метр, яку прикрасять понад 10 км гірлянд та 1500 іграшок.

«Маршрут пролягатиме від Софійської площі до Арки — на цій локації буде море світла. Далі парк «Володимирська гірка», Алея художників, потім Андріївський узвіз і Контрактова площа, де буде встановлена районна ялинка», — розповів My-Kiev.com засновник Folk Ukraine (компанії, яка займатиметься організацією Нового року на Софійській площі) Ігор Добруцький.

Читайте також: Гімн Різдва: як український “Щедрик” підкорив світ

Казковий ліс у центрі Києва

Новогодняя елка

Тут і далі — минулі ялинки і фото Новорічного Києва

Темою зустрічі Нового 2021-го року стане казковий ліс.  Головною його «родзинкою» буде вишукана ялинка заввишки 31 метр, яку прикрасять понад 10 км гірлянд та 1500 іграшок.

Минулого року головна ялинка, яка була розташована на Софійській площі, зайняла п’яте місце в рейтингу європейських ялинок за версією сайту European Best Destinations. Цього року у організаторів не менш амбіційні плани, тож ялинка буде вищою за попередню на 11 метрів. На вимогу міського голови Віталія Кличка ялинка буде штучною, виконають її у м’якому холодному зеленому кольорі. Новорічне дерево окрім іграшок огортатиме біла мерехтлива стрічка.

«Герої казок, гриби, опеньки, кульбабки. Атмосфера буде переносити людей ближче до природи. Горіхи, жолуді – все це буде на ялинці», — говорить Ігор Добруцький.

Також буде багато різноманітних фотозон з казковими лісовими героями.

Новий рік без фудкорту

Новогодний Киев

Навколо ялинки стоятимуть будиночки, над якими натягнуть шатер із святковою ілюмінацією. Тут можна буде купити гарячі напої, наприклад, корисні чаї з імбирем. Організатори жартома називають їх «антистрес» та «анти-COVID напоями».

Серед інших фішок – малюнки лазером на дзвінниці. «Плануємо лазером писати на дзвінниці привітання від людей з нашої країни і з-за кордону», — розповідає Ігор Добруцький.

На ялинці планують встановити веб-камери аби ті люди, які знаходяться вдома і з певних причин не можуть прийти на свято, могли спостерігати за дійством у режимі online. Віртуально цьогоріч працюватиме і Святий Миколай, який буде знаходитись у своїй резиденції і вітатиме дітлахів з великого екрану.

Перш за все – здоров’я

Новогодний Киев

Новорічні локації спеціально «розтягли» подалі одна від одної, аби мінімізувати скупчення людей. У Folk Ukraine роблять максимальний акцент на збереженні здоров’я людей під час новорічних свят.

«Навіть на локацію без смаколиків можна прийти із своїм чаєм у термосі і помилуватись Києвом, його краєвидами», — запевняє засновник Folk Ukraine.

У  разі, якщо людей прийде більше, ніж очікується, площу будуть зачиняти і муніципальна варта запускатиме на локацію людей групами у порядку черги.

Читайте також: Свято Катерини, Зимовий Миколай, Андріївскі вечерониці: традиційні новорічні свята українців

Новий рік у Zoom

ВДНХ

Поки компанії, які займаються підготовкою Нового року, роздумують над новим форматом проведення свята, на рівні уряду обговорюють можливість впровадження двотижневого локдауну на новорічні свята. Іншими словами, розглядається варіант відмови від масових заходів на Новий рік та Різдво. Таку інформацію у своєму Telegram повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Моя особиста думка – краще прогнозований локдаун, ніж тривала невизначеність. Тому я пропонував би, по-перше, запланувати двотижневий локдаун, прив’язаний до новорічних свят. Безумовно, Уряд має допомогти всім, хто фінансово потерпає в умовах безробіття. А, по-друге, відмовитись на Різдво та Новий рік від масових заходів і зустріти свята в режимі онлайн, наприклад в зумі. Принаймні буде, що згадати», — пише міністр.

Чи готові українці до такого пороту – питання дискусійне і не визначене. Найпопулярніші новорічні локації столиці на своїх Facebook сторінках натякають про підготовку до свят. Так, на території Експоцентру України, де проводять «Зимову країну», допускають проведення свята і цьогоріч, проте розповідати подробиці не готові.

Але говорити про гучні свята та гуляння в умовах епідемії COVID-19 немає сенсу. Українцям нічого не лишається, як думати над своїм власним планом В відносно свят, але головне – це берегти своє здоров’я.

«Перший сніг натякає, що скоро все довкола охопить магія найзатишніших свят року. ВДНГ потроху починає чепуритися, щоб зустрічати гостей «Зимової країни» у вже такій рідній багатьом атмосфері», — повідомили на сторінці ВДНГ.

На сторінці Folk Ukraine обговорюють, якою буде головна новорічна ялинка -2021 та підтверджують дату її відкриття -19 грудня.

Афіша новорічних подій

Контрактова площа

У Кабміні дедалі частіше говорять про посилення карантинних обмежень під Новий рік, та деяким організаторам розваг у столиці це не заважає робити плани. Відірватись можна буде на ковзанці і гірці, які встановлять на Контрактовій площі. Там планують продавати сувеніри, напої і закуски.

У свою чергу деякі театри вже запланували святкові вистави.

У театрі «Актор» на Житомирській з 14.12 по 30.12 можна буде сходити на музичну комедію за мотивами повісті Миколи Гоголя «Ніч перед Різдвом».

Ця повість з циклу «Вечори на хуторі біля Диканьки» досі не втрачає своєї популярності і, напевно, житиме на сценах українських театрів ще довго. У театрі «Актор» обіцяють геть не сумну історію, в якій перемішаються містика, кохання та пристрасті. Вакула, Оксана та сам Чорт із Солохою зійдуться у кумедійній боротьбі за своє кохання на театральній сцені у серці Києва. Феєрія автентичної музики та колядок створять справжню гоголівську святкову атмосферу та подарують заряд позитиву на цілий рік.

Театр EgoisT 19.12 запрошує маленьких глядачів на «Країну казок». На дітей чекають незабутні пригоди улюблених героїв, домашні тварини, паперове шоу, мильні бульбашки, ігри, повітряні кульки, танці і, головне — подарунки від Діда Мороза. Вистава проходитиме українською мовою з дотриманням усіх карантинних вимог.

У Київській консерваторії 19-го та 26-го грудня можна буде послухати новорічні хіти.

Для слухачів підготували святкові джазові стандарти і новорічно-різдвяні шлягери, на яких росло не одне покоління. Відомий на весь світ український «Щедрик», музика з новорічних фільмів та різні авторські композиції створять по-справжньому святковий настрій. Зі сцени можна буде почути дует піаніста, джазового композитора, автора дев’яти альбомів Павла Ігнатьєва і вокалістки, акторки, лауреата міжнародних джазових фестивалів Катіко Пурцеладзе. Їх пісні наповнені красою, прекрасними емоціями і легкістю, а це те, що прагнуть відчути поціновувачі справжніх емоцій в музиці.

Київський академічний театр оперети 23, 24 та 26 грудня запрошує на новорічний концерт «Штраус в опереті».

Глядачів порадують найкращими творами родини Штраусів: тими, які полюбились публіці давно і тими, які прозвучать вперше не тільки в театрі оперети, а й в Україні. Вишукана, романтична, наповнена позитивом музика сім’ї музикантів Штраусів створить святкову атмосферу та настрій, а колектив Національної оперети здивує оновленою концертною програмою, в яку включать оригінальні номери і сюрпризи. Артисти театру, закохані в творчість композитора, зроблять все, щоб у кінці цього турбулентного 2020 року глядачі отримали максимум естетичного і психологічного задоволення, відпочили серцем і душею. «Вишенькою на торті» в програмі вечора стане виступ студії старовинного танцю La Rêverie.

Читайте також: Киевский торт: история кондитерской фабрики компании “Roshen”

Але говорити про гучні свята та гуляння в умовах епідемії COVID-19 немає сенсу. Українцям нічого не лишається, як думати над своїм власним планом В відносно свят, але головне – це берегти своє здоров’я.

Наталія Литвинова

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: