В ООН пояснили, навіщо росія викрадає українських дітей

11:00  |  26.05.2022
діти

Щонайменше 230 тисяч українських дітей примусово депортовано до російської федерації з метою знищення української нації.

Джерело: радник Постпредства України при ООН Сергій Дворник під час відкритих дебатів у Радбезі з питань захисту цивільного населення в умовах конфліктів.

«Викрадення щонайменше 230 тисяч українських дітей в числі 1,4 млн громадян України, насильно депортованих до Росії, є злочином, спрямованим на знищення української нації шляхом позбавлення її молодих поколінь, що є сучасним проявом колоніалізму», — зазначив Дворник.

Читайте також: Білорусь постачає зброю росії

Політик також зауважив, що внаслідок російських бомбардувань загинули десятки тисяч мирних жителів, мільйони людей стали вимушеними біженцями та втратили свої домівки.

«Ми не сумніваємося, що в російських воєнних стратегіях ця криза біженців була передбачена як один з успішних результатів війни. Так само як і продовольча криза», — зазначив Дворник.

Водночас, радник Постпредства України при ООН наголосив, що росія недооцінила готовність допомагати, гостинність і прихильність до українців наших сусідів та інших друзів.

Раніше ми писали, що Зеленський звернувся до Угорщини, яка блокує нафтове ембарго

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: