Стало відомо, скільки чоловіків намагалися перетнути кордон з початку воєнного стану

17:00  |  11.09.2022
СБУ затримала самопроголошеного голову Димерської ОТГ

Від початку воєнного стану прикордонники затримали за спробу незаконного перетинання кордону більше 8 тисяч чоловіків, які за віком підлягають призову під час мобілізації.

Джерело: Держприкордонслужба

Понад 5,6 тисячі з цих порушників зупинені прикордонниками поза пунктами пропуску. Решта намагалися злукавити на паспортному контролі.

Попри те, що спроба незаконного перетинання державного кордону карається в адміністративному порядку, чимало ухилянтів та їхніх помічників вдаються до супутніх кримінальних правопорушень.

Так, з початку повномасштабної війни, зафіксовано 245 марних спроб підкупу прикордонників, під час яких прикордонникам пропонували хабарі на загальну суму понад 3,8 млн гривень. Нагадаємо, що підкуп посадової особи – це кримінальне правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 369 ККУ.

Також за матеріалами співробітників оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби розпочато понад 1450 кримінальних проваджень, з яких: за незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ст.332 ККУ) – понад 270; за підроблення документів та використання підроблених документів (ст. 358 ККУ) – 1160; за ухилення від призову (ст.336 ККУ) – 17.

Майже 600 особам оголошені підозри у вчиненні цих злочинів та близько 200 осіб вже притягнені до кримінальної відповідальності.

Варто зауважити, що неодноразово ухилянти ставали жертвами криміналітету. Деякі з них поплатилися чималими коштами, а були й такі, хто гинули в річках і горах під час спроб порушення кордону.

Раніше ми писали, що СБУ викрила ботоферму у Києві, яка «співпрацювала» з PR-компаніями рф

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: