У ОП пояснили, чому воєнний стан продовжать одразу на 3 місяці

12:00  |  19.05.2022
ЗСУ
Важно

Будь-який контрнаступ потребує більше часу, ніж оборона. Тому Президент пропонує продовжити воєнний стан відразу на 3 місяці.

Джерело: пресслужба «Слуги народу», Федір Веніславський.

«З 24 лютого ми вже двічі продовжували воєнний стан. Зараз ми розуміємо, що ворог зосередився на будівництві фортифікаційних укріплень на територіях, які він тимчасово контролює. Перехід у контрнаступ – це значно складніші завдання, ніж оборона. Тож маємо усвідомлювати, що звільнити всю територію України протягом найближчого місяця ми навряд чи зможемо», – констатував Веніславський.

За його словами, є ще і юридична складова такого рішення. Коли Президент вводить правовий режим воєнного стану, а парламент його затверджує, Україна має інформувати ООН про обмеження конституційних прав та свобод, які запроваджуються в умовах воєнного стану.

Читайте також: Окупанти починають вчити українську мову

«Ми двічі продовжували цей режим і кожного разу наші дипломати звертаються до ООН та пояснюють, які саме обмеження діятимуть. Щоб щомісяця не повторювати цю процедуру, є рішення про продовження воєнного стану на 3 місяці. Якщо до цього вдасться звільнити Україну, то ми просто скасуємо воєнний стан», – пояснив депутат.

Нагадаємо, 18 травня у парламенті зареєстрували законопроєкт № 7389, який затверджує Указ Президента про продовження воєнного стану на 90 днів.

Раніше ми писали, що на Київщині двоє чоловіків підірвалися на міні.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: