російські окупанти поширюють черговий фейк про ЗСУ

17:10  |  12.06.2022
жінки

Російські пропагандисти поширюють фейк про мобілізацію жінок до лав Сил оборони України.

Джерело: Центр протидії дезінформації.

«Рядом проросійських Telegram-каналів поширено фото документу, нібито підписаного Начальником Генштабу ЗСУ С.Шапталою, в якому йдеться про те, що територіальним центрам комплектування необхідно «до 15.06.2022 року підготувати списки жінок, що стоять на військовому обліку … і провести мобілізаційні заходи, а до 31.06.2022 року організувати заходи для постановки на військовий облік жінок у віці від 18 до 60 років», — йдеться у повідомленні відомства.

Зауважимо, що ця інформація не відповідає дійсності, а сам документ є фейковим. Так, начальник Чернігівського ОТЦК та СП О.Гончарук повідомив, що якщо говорити про поточну ситуацію, то зараз немає потреби для обов’язкового призову на військову службу жінок.

Читайте також: В жовтні Україна отримає ППО, яка здатна захистити територію завбільшки з Київ

Водночас, в лавах ЗСУ вже є близько 37 тисяч жінок, які за власним бажанням боронять державу, понад тисячу з них є командирами.

ЦПД застерігає, що поширюваний фейк розрахований на «внутрішнього» споживача та має на меті створення осередків соціальної нестабільності в окремих регіонах України.

Раніше ми писали, що Володимир Зеленський став лауреатом премії Нємцова – за мужність

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: