рф хоче мобілізувати жителів з окупованого Криму — українська влада закликає саботувати

10:10  |  04.07.2022
Крим

Днями на ресурсах окупаційної адміністрації рф у тимчасово окупованому Криму з’явився указ так званого “глави республіки крим”, яким створено так звану “призовну комісію з мобілізації громадян у республіці крим” у новому складі, затверджено положення про неї та доручено створити в “муніципальних районах та міських округах” відповідні комісії нижчого рівня.

Джерело: Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим

Вказані кроки окупаційної адміністрації свідчать, що російська федерація готується до проведення мобілізації на тимчасово окупованій території. Громадян України в окупованому Криму знову планують примушувати воювати проти власної держави, як це вже відбувається з тими, кого окупанти незаконно призвали на строкову службу.

«Нагадаємо, що призов і мобілізація наших громадян до збройних сил держави-окупанта є грубим порушення норм міжнародного гуманітарного права, зокрема положень IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни», — йдеться у повідомленні.

Українців закликають зробити все можливе, аби уникнути будь-якої участі у військових формуваннях країни-агресора, зокрема і саботувати рішення окупантів!

«Якщо ви все ж не зможете уникнути мобілізації і вас залучатимуть до участі у війні, то за першої ж нагоди здавайтеся в полон. Цим ви збережете своє життя та не виконуватимете злочинних наказів», — зазначено у відомстві.

Нагадуємо, що виконання злочинних наказів, які можуть призвести до жертв серед цивільного населення або руйнування цивільної інфраструктури, будуть кваліфіковані як злочини без строків давності, отже рано чи пізно ви понесете передбачену законодавством України та міжнародним правом відповідальність. Навіть якщо ви були мобілізовані на війну з Україною примусово.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: