Німеччина попри свої обіцянки майже не поставила Україні зброї

14:00  |  29.05.2022
зброя

Канцлер Німеччини Олаф Шольц публічно заявляє про підтримку України, водночас ФРГ майже повністю відмовилася постачати Україні важке озброєння на зразок танків і бронетранспортерів, посилаючись на угоди з союзниками з НАТО. Також Німеччина з кінця березня майже не постачала й легких озброєнь.

Джерело: видання Welt.

За інформацією видання, із 30 березня по 26 травня в Україну надійшли лише два постачання зброї від федерального уряду, але вони містили лише невеликі пристрої.

Згідно зі списком, який опинився у розпордження ЗМІ, у середині травня Німеччина надіслала 3 тисячі протитанкових мін та 1 600 спеціалізованих протитанкових мін спрямованої дії.

Читайте також: На Житомирській трасі з Києва відновлено рух вантажівок

Водночас, у першому доставленні, відправленому в Україну місяцем раніше, були лише запчастини до кулеметів, запальники, детонаційні шнури, радіостанції, ручні гранати, заряди вибухівки та міни.

За даними України, останнє постачання зброї з Німеччини відбулося понад два місяці тому, а саме 25 березня. Поставка містила дві тисячі ракет Panzerfaust 3 і 1 500 зенітних ракет «Стріла». Потреба в цих боєприпасах все ще залишалася.

Раніше ми писали, що на Київщині продовжують знаходити ворожі «сюрпризи»

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: