Кадирівці почали дратувати путіна

20:00  |  28.05.2022
кадиров

російські журналісти з посиланням на свої джерела стверджують, що спершу Кремлю подобалася діяльність «кадировських» військ в Україні, але наразі російський президент роздратований їхньою присутністю на тлі невдач на полі бою.

Джерело: російський медіапроєкт Get Kit, заснованого колишніми журналістами Meduza.

За словами видання, спочатку путіну подобалась діяльність підрозділів, підпорядкованих голові Чечні Рамзану Кадирову, і він публічно хвалив їх за мужність. Однак, як пишуть російські журналісти джерела, останнім часом путін висловлює роздратування через Кадирова і його тік-ток війська.

Крім того, у проекті наголошують, що незадоволення путіна підживлюють також представники російської армії й керівництво спецслужб. Зокрема, російські військові роздратовані тим, що «кадировські» війська особливо не відзначились у боях, але в медіа просувають образ начебто більш хоробрих і вмілих бійців, порівняно з рештою підрозділів армії рф.

Читайте також: Гранати, міни та ракети: на Київщині продовжують знаходити ворожі «сюрпризи»

Водночас, представник правозахисного центру «Меморіал», забороненого в росії, Олег Орлов пояснює, що в Кадирова особливе становище в системі російської владної вертикалі.

Так, пропагандисту і прибічнику путіна дозволяють казати і робити більше, ніж решті російських чиновників і політиків його щабля. Водночас він негласно утримується від фізичних погроз російським посадовцям, а також не наважується критикувати політиків рівня.

Видання зазначає, що саме завдяки привілейованому становищу Кадиров наважувався на привселюдну критику голови російської делегації на перемовинах України Володимира Мединського за заяву про відвід російських військ на київському і чернігівському напрямках.

Також відомо, що ставлення до «кадировців» з боку російського військового командування відрізняється від ставлення до примусово мобілізованих мешканців Чечні. «Кадировці» переважно проводять зйомки для піар-відео в тилу та напрямках, які не потребують контактного бою. Тоді як примусово мобілізованих чеченців кидають на більш гарячі напрямки, прикривати тил або робити зачистку секторів.

Раніше ми писали, що рф провела ракетні стрільби біля Фінляндії та Швеції.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: