Оберіг та Kochut — обручки військовим та срібний тризуб для ЗСУ: як працюють ювелірні бренди

12:00  |  13.05.2022
Прикраса бренду OBERIG jewelry

Прикраса бренду OBERIG jewelry

Для кохання немає перешкод — від початку повномасштабної війни в Україні одружилися майже 30 тисяч пар. Серед них не одна сотня — це військовослужбовці, медики та працівники критичної інфраструктури. Війна підштовхнула українців не відкладати життя на потім, адже кожного дня мільйони людей ризикують своїм життям, борючись за свободу та вивозячи людей з пекла окупації. Своєю чергою українські бренди підтримують не тільки словом, але й ділом захисників і захисниць України.

OBERIG jewelry

“Оберіг” — це унікальний український ювелірний бренд. Філософія компанії полягає у відродженні стародавніх традицій, в тому числі і через орнаменти та знаки. Напевно, кожен з нас знає твір Лесі Українки “Мавка” чи пронизливий роман Ольги Кобилянської “В неділю рано зілля копала”.

Ці два шедеври української класики мають спільні атрибути — знаки та їх часом містичні тлумачення. У давнину жінки та чоловіки на території України, а особливо на західній частині, носили так звані обереги. Оберегом міг бути медальйон на шиї, сережка у вусі чи особлива вишивка на сорочці.

Читайте також: За кордоном: чому важливо підтримувати Україну і як це робити поза її межами

Також оберіг клали новонародженому малюку під подушку, щоб той охороняв його від злих очей і помислів. Минули роки, і сьогодні давні традиції перероджуються у стильні та футуристичні прикраси. Коштовності з глибоким сенсом передаються з покоління у покоління, нагадуючи новим власникам про їхню національну приналежність. Зараз OBERIG jewelry дарує усім військовим, які одружуються під час війни, набір кілець — для нього і для неї. Всі деталі шукайте за посиланням.

Guzema Fine Jewelry

Колись Валерія Гузема працювала журналісткою і навіть не могла уявити, що стане однієї з найуспішніших підприємниць в Україні у ювелірній справі. У 2020 році жінка увійшла в список «Top 30 Under 30» від KyivPost, а під час епідемії карантину з’явилася у переліку Forbes Україна.

Бренд “Guzema Fine Jewelry” був заснований у 2016 році, а вже згодом у Києві з’явився перший бутик, де гості могли приміряти омріяні коштовності. Від початку війни компанія підтримує ЗСУ за допомогою відсотків з продажу, а нещодавно запустила символічну лінію прикрас, яку ви можете побачити на фото. Всі кошти з продажу перераховують ЗСУ. Аксесуар можна придбати у двох кольорах українського стягу — жовтому та блакитному.

Читайте також: Демидів — як українське село врятувало Київ

Kochut

Kochut — це український ювелірний бренд, заснований трьома братами з Ужгорода. Вже понад 7 років пліч-о-пліч чоловіки творять дорогоцінні коштовності. Родзинкою закарпатської компанії стало майже повністю ручне виготовлення коштовностей та унікальні техніки, зокрема мокуме ґане.

Довідка: Мокуме ґане — техніка декорування металу, завдяки якій створюється візерунок, подібний до текстури дерева з віковими кільцями. Виникла в Японії близько 300 років тому. Техніка полягяє у гарячому зварюванні кількох шарів металу наступним їх деформуванні та механічною обробкою, а вкінці — патинацією. В результаті, метал формує взір, що нагадує спил деревних наростів, що часто зустрічаються на стовбурах дерев.

Щоб підтримати воїнів ЗСУ, брати ініціювали благодійний проект — створили срібну прикрасу у вигляді тризуба — дивитися за посиланням. Її вартість стартує від 69 доларів і сягає до 210 доларів США (ціна залежить від матеріалу та дизайну коштовності), а кошти, виручені з її продажу, передають на ЗСУ. Придбати тризуб можна у золотому та срібному варіантах.

Ears & Fingers jewelry

Прикраси від дизайнерки Олександри Скакліневої натхненні природними та геометричними формами. З перших ж днів повномасштабного вторгнення команда ювелірів під керівництвом Саші почала волонтерську діяльність завдяки своєрідним донатам від аудиторії, чи швидше інвестиціям від покупців.

Так, кожен охочий може зараз оплатити прикрасу, а отримати її вже після відновлення роботи підприємства, яке розташоване в Харкові. Гроші, які ви надсилаєте за коштовність, передають волонтерам в Харкові. Місто з перших днів зазнало обстрілів від російських окупантів і дуже потребує фінансової підтримки.

Читайте також: Мапа Реновації — як рятують архітектурний ансамбль столиці в час війни

GUNIA Project

GUNIA Project — це бренд, який з першого ж погляду захоплює серденько: річ у тому, що прикраси та речі побутового вжитку (вази, горнятка, цукорниці, підсвічники), створені командою бренду, мають особливий сенс. Кожна з них автентична і розповідає історію української культури через форми, риси та символи. Так, остання серія коштовностей була натхненна скульптурами Ігнатія Ледоховського — київського архітектора, чиї роботи виконані у стилі «віденський модерн» 1910-1913 років.

Крім ювелірних прикрас, у GUNIA Project можна придбати і керамічні тарілки з ручним розписом — 10 відсотків від їхнього продажу компанія перераховує ЗСУ. У асортименті можна знайти навіть посуд, натхненний буковинськими іконами та київськими скляними вітражами.

Другого квітня бренд у соцмережах анонсував продаж свічок-пташок за зниженою ціною — лише 30 доларів за штучку, а усі кошти перераховують ЗСУ та на потреби притулків для тварин. Отримати свою пташку можна буде після перемоги. GUNIA Project — український бренд з душею нації.

Ювелірні коштовності завжди займали символічне місце у житті людини. Золотий хрестик дарують немовляті при охрещенні в храмі, коштовне кільце одягає наречений на палець своїй коханій, золоті сережки дарують матері в честь її свята. Прикраси несуть в собі дещо більше, ніж просто аксесуар, вони передаються з покоління в покоління, вони символізують людський шлях від народження і до смерті. Бренди, які сьогодні підтримують ЗСУ та волонтерів, творять власну історію, яка надаватиме їхнім прикрасам особливої цінності.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: