Мародери і боягузи — якою є насправді «велика російська армія»

11:05  |  18.03.2022
Карикатура, автор Юрій Журавель

Карикатура, автор Юрій Журавель

Російська армія довгий час, завдяки кремлівській пропаганді, вважалася однією з найкращих у світі. Втім, коли російським окупантам віддали наказ брати зброю до рук, щоб напасти на мирну Україну, а ті навіть не висловили бунту — виявилося, що ситуація плачевна. За даними Генштабу, за перші п’ять днів війни втрати росії внаслідок агресії проти України сягнули 5300 людей, а це більше, ніж за всю Першу чеченську війну, яка тривала з 1994 по 1996 роки.

Зустріч з квітами

Російським окупантам обіцяли, що на Україні їх зустрічатимуть з квітами, однак так не сталося. Замість цього люди з тимчасово підконтрольних територій виходять на мітинги з українськими прапорами та скандують лозунги “російський солдат — фашист”, “російський солдат — іди слідом за кораблем” і тому подібне.

Здивовані окупанти не розуміють, що відбувається — на українців не діють ні залякування, ні постріли, вони не розбігаються при вигляді поліцейського кийка. Таке поняття, як свобода слова, громадянська позиція для росії чуже, натомість в українців воно формується змалку.

І ось, замість квітів окупантів зустрічають ненавистю. Врешті-решт, єдиними фашистами на цій землі виявилися вони — ті, які прийшли вбивати та нищити чужу землю, захоплені ідеєю великого спасіння, яка роками вкладалася в не дуже кмітливу голову. Бо, якщо все було б інакше, то окупант міг б розвернутися і піти назад додому, але сміливості на це не вистачає.

Тож, станом на 17 березня 2022 року вже 14 тисяч загарбників знищено воїнами ЗСУ, і більшість з них не встигла покласти собі в кишені насіння соняшника, щоб бодай якось виправдати свою присутність на українській землі.

Читайте також: Як працює путінська пропаганда і чому батьки не вірять власним дітям?

Мародерство

росіяни пограбували магазин на Миколаївщині

росіяни пограбували магазин на Миколаївщині

росіянам, які йшли на українську землю, видали протерміновані на декілька років сухпайки на три дні. Тобто десь там, в Кремлі, був план, що Україну захоплять за три дні. Втім, це не дивно, бо росія роками брехала про силу та нездоланність своєї армії — брехала настільки сильно, що сама в це повірила.

Здичавілі від безсилля та голоду, солдати почали мародерити в містах та селах. Наприклад, на Миколаївщині бійці російської армії пограбували магазин у селі. Взяли все найнеобхідніше — презервативи та, знову ж таки, протерміновані продукти. Втім, до останнього їм не звикати — на одній з останніх перехоплених розмов СБУ окупант скаржиться дружині, що доводиться шукати їжу на смітниках.

Ще один герой розповідає своїй рідні, як краде в Україні шуби та колонки начебто в котеджі Верховної Ради. Не будемо розчаровувати окупантів, та в Україні люди можуть дозволити купити собі і колонки, і машини, і навіть квартири, тому це точно не був котедж ВР, але загарбникам цього не зрозуміти, бо навіть українське морозиво і сік для них стали верхом багатства. Російські солдати наразі демонструють всю свою «людяність та силу» — грабують, вбивають і знущаються. Цими кроками вони порушують всі правила Женевської конвенції.

Довідка: Женевські конвенції — міжнародний договір, який закріплює у міжнародному праві норми щодо гуманного ставлення під час війни. Першу конвенцію було підписано у 1864 році. На сьогодні договір складається з чотирьох угод та трьох додаткових протоколів.

Читайте також: «Антонов», взуттєва фабрика та ЗАЕС: як окупанти знищують об’єкти української інфраструктури

Боягузи

Вагітну жінку виносять з Маріупольського пологового будинку, по якому росіяни навмисне завдали авіаудар. Фото: Evgeniy Maloletka

Вагітну жінку виносять з Маріупольського пологового будинку, по якому росіяни навмисне завдали авіаудар. Фото: Evgeniy Maloletka

Жінка з ненародженим немовлям на фото не вижила — вона померла від рук російських окупантів. Вони знали, куди впаде ракета, їхня ціль — це геноцид української нації. Боягузи навмисне знищують мирних мешканців. 16 березня у Чернігові окупанти обстріляли людей, які стояли в черзі за хлібом, 13 мирних людей, які просто хотіли принести їжу в дім для себе та рідних, померли від куль росіян.

16 березня надпотужну бомбу скинули на драмтеатр Маріуполя, де ховалися сотні жінок та дітей. Цинічність цього вчинку демонструє супутникове фото, на якому з висоти чітко видно напис “ДЕТИ” з обох боків театру. Коригувальники вогню прекрасно бачили, куди прилетить бомба — вони робили це навмисно, з метою знищити якомога більше цивільних людей.

Читайте також: Українські міста до і після «спасіння» путіна

6 березня під час евакуації з Ірпеня під обстрілами загинули 8 осіб — вогонь відкрили по людях, що чекали на автобуси, щоб вирватися з пекла війни. В цей день загинула ціла родина з двома маленькими дітьми — про це повідомив мер міста Олександр Маркушин.

За більше, ніж двадцять днів війни, росіяни вбили тисячі цивільних жителів просто тому, що могли. Зараз однією з найгарячіших точок в Україні став Маріуполь — людей там ховають у братських могилах, гинуть діти, а в цей час, десь в росії, стоять в черзі жінки і чоловіки, щоб купити бургер з Макдональдсу або випити останню каву в Старбаксі.

Вони говорять, що не розуміють, за що це їм, вони плачуть через закриття Інстаграму, адже вони просто “мирні люди”, від яких нічого не залежить. 140 мільйонів людей живуть в росії — від цих 140 мільйонів людей нічого не залежить? Хоча і справді, можливо, так і є, адже єдине горе у них — це відсутність соцмережі.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: