Українські міста до і після «спасіння» путіна

12:59  |  11.03.2022
війна
Важно

5 ранку 24 лютого. У цей час президент росії путін оголосив, що ухвалив рішення про початок проведення так званої “спецоперації на Донбасі” (читай війна) після прохання про допомогу угруповань “ДНР” та “ЛНР”. Сьогодні, 11 березня, йде вже шістнадцятий день повномасштабної війни — росіяни розстрілюють мирне населення, зокрема жінок та дітей. Натомість українська армія вже знищила 12 тисяч російських окупантів. Розуміючи свою очевидну поразку, боягузливі та цинічні загарбники бомблять міста та села. Показуємо, як виглядала Україна до путінського “спасіння”.

Київ

Київ до “спасіння путіна”

Київ до “спасіння путіна”

Київ — наша столиця, вона є серцем всієї України. Це дивовижне місто стало домом для тисячі українців, а іноземні селебріті давали тут концерти і зізнавалися в коханні місцевим красотам. Тут поколіннями жили мільйони прекрасних людей, виховували дітей та раділи життю.

Читайте також: «No-fly zone»: досвід безпольотних зон та нагальність «закритого» неба над Україною

Київ після “спасіння путіна”. Фото: Emilio Morenatti\Associated Press

Київ після “спасіння путіна”. Фото: Emilio Morenatti\Associated Press

Ці кадри шокували весь світ. Київ разом з Харковом зазнали перших ракетних ударів 24 лютого. Десятки людей загинуло, сотні були поранені. Мільйони людей, в основному жінки, діти та люди похилого віку були змушені бігти зі столиці. Матері втратили своїх дітей та чоловіків. Міста та села, приближені до Києва, стали центром гуманітарної катастрофи.

Харків

Харків до “спасіння путіна”

Харків до “спасіння путіна”

Харків — перша столиця України, культурний осередок та просто чудове місто з багатим минулим та ще кращим майбутнім. Харків закохує в себе з першого погляду, адже тут завжди було багато молоді, багато розваг та життя.

Харків після “спасіння путіна”

Харків після “спасіння путіна”

Понівечені будинки та численні мародерства — така реальність Харкова стала можливою завдяки російським загарбникам. “Славна російська армія” розстрілює мирних жителів, грабує магазини та хвалиться своїми звірськими вчинками.

Читайте також: Діти, які не виростуть після війни — про вбитих російськими окупантами

Маріуполь

Маріуполь до “спасіння путіна”

Маріуполь до “спасіння путіна”

Віднедавна за свою героїчну оборону від російських окупантів Маріуполь отримав звання “Місто-герой”. Маріуполь розташований в Донецькій області — це було прекрасне місто з парками, культурним пам’ятками та хорошим благоустроєм. Тут мирно жили тисячі українців, вчилися діти, одружувалися молоді пари та гуляли бабусі з онуками.

З початком російської агресії в 2014 році Маріуполь, завдяки важливому стратегічному значенню, стає одним з ключових міст російсько-українського протистояння. З 13 квітня 2014 р. місто контролювалося проросійськими терористичними формуваннями ДНР. 13 червня 2014 місто було визволене від терористів силами добровольчих українських батальйонів.

Маріуполь після “спасіння путіна”. Фото: Evgeniy Maloletka

Маріуполь після “спасіння путіна”. Фото: Evgeniy Maloletka

В 2022 році Маріуполь знову став однією з найгарячіших точок війни. Російські окупанти обстріляли житлові масиви, вбили дітей та жінок, загинуло сотні цивільних. Крім того, окупанти створили в місті гуманітарну катастрофу — більшість жителів залишилися без води та їжі. Всі раніше узгоджені “зелені коридори” росіяни обстрілювали. 8 березня в місті від зневоднення померла під завалами 6-річна дівчинка Таня.

10 березня окупанти скинули бомби на дитячу лікарню та пологовий будинок — троє людей загинуло, серед них дитина, 17 поранено. За 4 години до цієї страшної катастрофи речниця МЗС РФ марія захарова прямою мовою сказала, що пологовий будинок у Маріуполі має стати військовою ціллю.

Житомир

Житомир до “спасіння путіна”

Житомир до “спасіння путіна”

Житомир — місто працьовитих і чесних людей, основними галузями економіки міста є легка, переробна та харчова промисловість. Однією з родзинок Житомира стали ошатні мости, зокрема Бердичівський, Богунський та Дачний.

Читайте також: Шиють берці та балаклави для ЗСУ: українські бренди, які допомагають армії

Житомир після “спасіння путіна”

Житомир після “спасіння путіна”

Пожежа на нафтобазі, розбиті будинки та дороги — так виглядає Житомир під час війни. Росія цинічно бреше про свої “благі наміри”, обстрілюючи житлові масиви та створюючи загрозу екологічної катастрофи.

Запоріжжя

Запоріжжя до “спасіння путіна”

Запоріжжя до “спасіння путіна”

Запоріжжя за кількістю населення — сьоме місто країни станом на 1 січня 2022 року. Саме в Запорізькій області в місті Енергодар знаходиться найбільша в Європі й шоста у світі атомна електростанція. Саме її російські окупанти обстріляли, створивши загрозу для всього світу.

4 березня загарбники почали стрільбу по Запорізькій АЕС та пошкодили енергоблок № 6. Тупість та цинічність росіян могла призвести до катастрофи світового масштабу. Досі працівники АЕС знаходяться у полоні окупантів, більше того — загарбники вдавалися до катувань персоналу АЕС з метою розповсюдження фейкових роликів для російської пропаганди.

Суми

Суми до “спасіння путіна”

Суми до “спасіння путіна”

Суми — мальовниче місто з красивою архітектурою та золотоверхими храмами. Спокійне та розмірене, воно ставало локацією для відпочинку сотні туристів. У мирний час на вулицях гуляли батьки з дітьми, працювали кав’ярні та театри.

Суми після “спасіння путіна”

Суми після “спасіння путіна”

Сучасна реальність Сум — це сирени, постійні загрози ракетного удару та мародерство російських загарбників, які, немов дикі, згрібають все з полиць магазинів. Розбиті вулиці та покалічені життя мирних людей — це все, на що здатна російська армія.

Чернігів

Чернігів до “спасіння путіна”

Чернігів до “спасіння путіна”

Чернігів — славетне місто з великою історією. Воно немов зійшло з картинок фільму — красиві вулички, зелень, комфортний благоустрій, громадські простори. Чернігів обожнюють усі українці, та злочинні режим путіна вирішив, що має право вбивати людей і стирати міста з лиця землі.

Чернігів після “спасіння путіна”

Чернігів після “спасіння путіна”

Ось так зараз виглядає Чернігів — замість весни він зустрів війну. Російські окупанти стріляють по всьому, що стоїть на їхньому шляху. Скидають бомби на приватні сектори, стріляють у дітей та, звісно ж, грабують магазини.

Наразі, руйнування, завдані російськими військами транспортній інфраструктурі України перевищили 10 млрд доларів. Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Мине час, і Україна відбудує всі заводи, всі лікарні та дитсадки, в будинках знову житимуть люди, але всі українці до кінця свого життя будуть пам’ятати, яку допомогу їм надали і хто навів автомат на дітей.

Війна в 21 столітті для більшості з нас була чимось далеким — ніхто не вірив, що подібні звірства можуть коїтися у сучасному світі, ба більше — на ці звірства дивляться тисячі людей, вишукуючи кращий кадр та підбираючи клікабельний заголовок для статті, яка буде описувати вбивства дітей та розпач матерів. Війна не прийшла у їхній дім, бо її стримала Україна — ціною людських життів в обмін на дизельне паливо…

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки: ,
Оставьте комментарий

*

  1. […] Читайте также: Українські міста до і після «спасіння» путіна […]

  2. […] Читайте також: Українські міста до і після «спасіння» путіна […]

  3. […] Читайте також: Українські міста до і після «спасіння» путіна […]

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: