У Києві викрили трьох адміністраторів одного з Територіальних сервісних центрів МВС, які незаконно знімали статус «резерв» з талонів для пільговиків

11:53  |  15.10.2024
У Києві викрили трьох адміністраторів одного з Територіальних сервісних центрів МВС, які незаконно знімали статус «резерв» з талонів для пільговиків

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Троє адміністраторів державної установи видавали резервні талони з електронної черги окремим особам, а мешканка Києва пропонувала за гроші свою допомогу у перереєстрації автомобілів. Слідчі повідомили фігурантам про підозру. 

Джерело: Поліція Києва

У поле зору оперативників Київського міського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції та слідчих поліції Києва потрапила мешканка столиці, яка пропонувала охочим «вирішити питання» у територіальному сервісному центрі МВС за окрему плату.

Так, свою послугу перереєстрації авто за пришвидшеною процедурою та за підробленою довідкою жінка оцінила в 3 500 грн.

Крім того, оперативники ДВБ встановили причетність до протиправної діяльності трьох адміністраторів ТСЦ.

Як з’ясувалося, вони безпідставно втручалися в систему електронної черги, де змінювали статус резервних талонів, призначених лише для пільгової категорії осіб, для отримання їх визначеними людьми. 

За місцями мешкання фігурантів, у їх транспортних засобах та службових кабінетах поліцейські провели санкціоновані обшуки.

Відтак виявили та вилучили чорнові записи, копії документів на третіх осіб, бланки документів та печаток з ознаками підробки, комп’ютерну техніку, гроші.

Слідчі поліції вже оголосили про підозру фігурантам. Адміністраторам ТСЦ інкриміновано ч. 3 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України

Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

А киянці слідчі вручили підозру за ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Вона може провести за ґратами до 5 років. 

Правоохоронці перевіряють інших осіб на причетність до діяльності змовників.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: