У Києві затримали двох адвокатів, які організували для військовозобов’язаних фіктивне працевлаштування у держпідприємстві аби отримати відстрочку

15:39  |  04.10.2024
У Києві затримали двох адвокатів, які організували для військовозобов’язаних фіктивне працевлаштування у держпідприємстві аби отримати відстрочку

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Сплативши ділкам понад 11 000 доларів «клієнт» фіктивно працевлаштовувався на одне з державних підприємств, таким чином отримував відстрочку від мобілізації на військову службу. Організаторам незаконної оборудки загрожує до восьми років ув’язнення. 

Джерело: Поліція Києва

Правоохоронці задокументували злочинну діяльність двох столичних адвокатів, які організували корупційну схему з ухилення від військової служби для чоловіків призовного віку.

В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що двоє адвокатів, віком 34 та 38 років, запропонували одному зі своїх військовозобов’язаних клієнтів «послугу» фіктивного працевлаштування на одне з державних підприємств, що дозволить йому надалі отримати бронювання від можливої мобілізації.

Зокрема, вони запевнили чоловіка, що мають зв’язки із посадовцями ТЦК та СП одного з районів міста, які допоможуть реалізувати дану схему. За таке «працевлаштування» ділки запросили у чоловіка 11 000 доларів.

Поліцейські затримали фігурантів у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання 5 500 доларів — другого траншу грошей від клієнта та передачі йому виготовленого службового посвідчення.

У ділків вилучили понад 17 тисяч доларів, отриманих від злочинної діяльності та робочу документацію.

Обом адвокатам оголошено про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України — одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаному з вимаганням такої вигоди, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна.

Наразі встановлюються інші учасники злочинної схеми.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: