Кияни отримали понад 6 тис. одиниці зброї — повернули близько 1 тис

11:50  |  16.08.2022
зброя

Начальник ГУ Нацполіції у Києві Іван Вигівський повідомив, що на початку війни поліція Києва видала на руки жителям міста для захисту від ворога понад 6,5 тис. одиниць зброї, близько 1 тис. одиниць уже повернуто, решта перебуває на обліку.

Джерело: Начальник ГУ Нацполіції у Києві Іван Вигівський в інтерв’ю «Інтерфакс»

За словами начальника главку поліції, у березні був наказ МВС про затвердження порядку отримання зброї, і всім громадянам, кому зброю було видано, повідомили про необхідність прибути й отримати відповідні довідки.

Вигівський повідомив: «Із загальної кількості одержаної киянами зброї близько 1 тис. одиниць було повернено, решта перебуває на обліку».

На думку керівника поліції Києва, рішення про видачу зброї українцям на початку повномасштабної війни було правильним, це допомогло захистити столицю від ворога.

«І росіяни, і ДРГ, які були тут, побачили, що відбувається в Києві, зрозуміли, що по них стрілятимуть із кожного кута і з кожного вікна, щоб захистити свої сім’ї, свою рідну землю. І навіть ті, хто планував диверсійну діяльність – принишкли, бо ніхто не хотів отримати кулю», — наголосив він.

Вигівський підсумував: «Що буде далі зі зброєю – розбиратимемося, регулювання обігу та створення єдиного реєстру вкрай необхідне».

Раніше ми писали, що у столиці проведуть тиждень українського кіно: вхід безкоштовний

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: