Київ немає коштів на будівництва укриттів біля зупинок транспорту, — Кличко

11:30  |  15.08.2022
укриття

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що наразі столиця немає коштів на будівництва укриттів біля зупинок наземного транспорту.

Джерело: мер столиці в інтерв’ю «Бабель».

«Ідеальна історія, якщо Київ будуватиме бомбосховище біля кожної транспортної зупинки, але давайте будемо відвертими, цього неможливо зробити.

Ми живемо в особливих умовах, і багато речей миттєво зробити не можемо. Ми зараз говоримо про будівництво бомбосховищ чи приміщень подвійного користування. Але в міста грошей немає! Ну тобто у Києва на рахунку в казначействі є 16 мільярдів віртуальних грошей. А реальних грошей в бюджеті немає!

Усі гроші йдуть зараз на оборону, на війну. І ми це розуміємо. Ми спеціальними рішеннями Кабінету міністрів отримуємо гроші на відбудову тих будівель, які пошкоджені в результаті обстрілів, щоб люди повернулися до початку опалювального сезону. Більше грошей немає», — наголосив Кличко.

Він наголосив, що сьогодні місто отримує гроші на підтримку, але бюджету розвитку немає.

«У нас є гроші виключно на підтримку критичної інфраструктури життєдіяльності міста. Крапка. Ми повинні виходити з реалій. Скупчення людей у громадському транспорті в разі ракетного удару несе загрозу для їхнього життя. Тому вийшли, розосередились чи, оптимально, добігли до бомбосховища або укриття і перечекали повітряну тривогу», — резюмував мер міста.

Він додав, що всі наявні укриття для людей є в додатку «Київ Цифровий», крім того, в якості бомбосховища працює метро.

Нагадаємо,

Читайте також: «А Пушкин вам что сделал?»: 8 корисних застосунків для мешканців столиці

Раніше ми писали, що Кличко розлучається з дружиною після 25 років шлюбу

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: