Маршрут на вихідні: вернісаж у ботсаду, прогулянка на ВДНГ та херсонська кава

18:00  |  07.10.2022
осінь в Києві

Світлина: ВДНГ

Поки в столиці триває бабине літо слід встигнути відвідати мальовничі локації та зробити декілька світлин на пам’ять. Війна трансформувала пріоритети для багатьох людей та дала зрозуміти, що немає нічого ціннішого ніж сім’я, друзі та рідні люди. Ми підготували для наших читачів атмосферний маршрут по Києву, разом прогуляємося від ботанічного саду до ВДНГ, і навіть встигнемо скуштувати харківську каву в серці міста.

Вернісаж в ботанічному саду

Свій вихідний маршрут пропонуємо розпочати з прогулянки до ботсаду. Він красивий в будь-яку пору року. 8-9 жовтня в ботанічному саді імені Гришка всіх охочих запрошують на масштабну подію — осінній вернісаж. Захід проводитимуть з 10:00 до 18:00 години, за цей час можна скуштувати смачних плодів, придбати смачні джеми, чаї, духмяні трави виготовлені за авторськими рецептами співробітників Ботанічного саду. 

Також киянам пропонують придбати саджанці плодових, декоративних дерев та квітів селекції. Ярмарок проведуть в старій купольній оранжереї. Під час вернісажу також будуть збирати кошти для Збройних Сил України, зокрема зробити донат пропонують за дегустування смачних джемів, в ботсаду наголошують, що дегустація є безплатною, але якщо гостям сподобається смак — буде скринька з пожертвами. 

Кошти з лотів, дегустації та продажу джемів будуть перераховані на допомогу ЗСУ (для конкретного підрозділу — 3 окрема танкова залізна бригада, підрозділ ГІЗ). Також на святі проводитимуть лотереї. Загалом буде 2 лоти: 1 лот — набір саджанців різних сортів кизилу, айви та 2 книги про малопоширені та нетрадиційні плодові культури; 2 лот — набір джемів, сушений кизил, фруктові чаї та  2 книги про малопоширені та нетрадиційні плодові культури. Киян просять за можливості приносити непотрібні горщики для квітів. Після смачної дегустації пропонуємо заглянути на ВДНГ.

Читайте також: 7 кроків до ЄС: вимоги, які поставили Україні

На ролики, за яблуками та гуляти з собаками

ВДНГ — один з улюблених відпочинкових просторів для киян, тут завжди знайдеться розвага до душі. Ми пропонуємо звернути уваги на “Виставковий центр” (Павільйон №16), — це притулок, де перебувають хвостаті, частина мешканців, тварини з деокупованих територій. Киянам пропонують вигуляти собак, прогулянки є щодня з 9:00 до 11:00 та з 15:00 до 17:00, всіх вихованці центру можна забрати додому, якщо ви в пошуку домашнього улюбленця. 

До слова, приходити на територію ВДНГ можна і зі своїм улюбленцем, для дітей тут є безліч розваг — зокрема, це катання на роликах чи прогулянки по яблучному саду. В останньому ще встигаєте поласувати яблуками. Яблучний маршрут починається від Саду Бажань біля Оранжереї, тягнеться до Пікнік Саду й далі – аж до полів, де проходить Atlas Weekend. 

Читайте також: Українофоб чи геній: чи потрібен Михайло Булгаков українському простору?

Херсонська кава

Відкрити заклад в центрі Хрещатика — ризикована справа, конкуренції у столиці вистачає, проте херсонець Олексій Лапін все ж ризикнув. Чоловік тривалий час жив у Новій Каховці, проте через окупацію йому довелося переїхати до Києва, тут майбутній підприємець мріяв відкрити власний заклад.

“Кава Києва” — це невеличка патріотична кав’ярня, заклад, який функціонує за схемою take away. Тут також діє знижка для воїнів ЗСУ — 40 %. Серед асортименту є як класичні варіації кави, так і альтернативні. “Кава Києва” розташувалася на вул.Хрещатик 17, в самому серці столиці. 

Читайте також: Мацуда Джюко і його «Привид Києва»: японське бачення столичної легенди

Театральні новинки

Театри в столиці завжди знайдуть, чим здивувати глядача. Так, на цих вихідних, 8-9жовтня в театрі на Подолі показуватимуть дві вельми цікаві вистави — “Передчуття Мини Мазайло» та “Вбити не можна розлучитися”. Перша — про кризу національної ідентичності на прикладі однієї української родини. За сюжетом, батько соромиться свого українського прізвища і хоче замість нього взяти російське, на його погляд, більш благозвучне. Син ж категорично проти такої добровільної русифікації, вистава за п’єсою Миколи Куліша актуальна та відкриє перед глядачами чимало гострих питань.

Друга вистава підіймає одвічне питання, яке часто постає в подружньому житті. Чи існує кохання після двох десятків років спільного життя? І куди зникають ці прекрасні і божевільні почуття.

8 жовтня: Вистава “Передчуття Мини Мазайло» триває 2 години 30 хв. без антракту, мова українська. Квиток на захід коштує від 250 до 300 гривень. Придбати можна за посиланням.

8-9 жовтня. Вистава “Вбити не можна розлучитися” триває 1 годину 40 хвилин з антрактом, мова українська. Квиток на захід коштує 359 гривень. Придбати можна за посиланням.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: