Кремль не хоче, щоб росіяни почали думати

20:00  |  02.06.2022
росіяни

Кремль заборонив державним ЗМІ «акцентувати увагу» на тривалості війни. Це сталося напередодні 100 днів з початку вторгнення. Влада Кремля боїться, що росіяни помітять, як затягнулася спецоперація.

Джерело: Медуза з посиланням на власні джерела

Така заборона зроблена для того, щоб росіяни менше замислювалися про те, що за три місяці російські війська не змогли досягти значного просування, стведжує видання.

«Адміністрація президента Росії «попросила» редакції державних та провладних ЗМІ «не тиражувати тему 100 днів спеціальної військової операції» та «не акцентувати» увагу читачів та глядачів на тривалості війни.

Такі вимоги надійшли у редакції напередодні 3 червня – сотого дня вторгнення. Про це «Медузі» розповіли одразу чотири джерела: в одному із державних медіа, в мерії Москви, в одному з провладних видань, а також у самій адміністрації президента», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Шольц пообіцяв поставити Україні сучасну систему ППО

Джерело видання переконане, що акцентування уваги на датах, пов’язаних з війною, може змусити росіян задуматися про цілі та успішність вторгнення.

Крім того, у Кремлі «не хочуть нагадувати», що вторгнення триває вже понад три місяці. Близький до ОП співрозмовник «Медузи», посилаючись на результати закритих соціологічних опитувань, наголосив, що багато росіян і так упевнені: «спецоперація» затяглася.

Раніше ми писали, що Зеленський прокоментував побоювання Заходу щодо використання зброї для нападу на рф

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: