Близько 13 тисяч білорусів погодились воювати в Україні на боці росії — Генштаб

17:00  |  11.08.2022
білорусь

Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов під час брифінгу повідомив, що близько 13 тисяч білоруських діючих і колишніх військових погодилися брати участь у війні проти України на боці російської армії.

Джерело: брифінг Олексія Громова на Ukrinform TV.

«Уздовж держкордону України розгорнуто і виконують завдання в прикордонних з Україною районах шість батальйонів Збройних сил Білорусі. Загалом, за наявними даними, Росія продовжує втягувати Білорусь у повномасштабну війну проти України. За попередніми даними, до 13 тисяч осіб з числа діючих і колишніх військових підрозділів білоруських сил спеціальних операцій, а також ОМОНу підписали згоду на участь у війні проти України», — повідомив Громов у своїй заяві.

Крім того, представник Генштабу наголосив, що російська федерація наразі запрошує на полігони білорусі для підготовки іноземних представників. Є ймовірність, що їх також використають у війні проти України. Зокрема, смерть іноземців можуть використати для демонізації ЗСУ, щоб втягнути Білорусь у війну.

Громов додав, що ймовірно провокації можуть влаштувати напередодні Дня Незалежності України.

Раніше ми писали, що столичний професор організував шахрайську схему здачі іспитів для студентів-медиків

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: