«Життя переможе смерть, а світ – темряву»: війна в цитатах Володимира Зеленського

13:53  |  29.09.2022

Володимир Зеленський вже увійшов в історію як успішний керманич воюючої держави. Не останню роль в цьому відіграють його звернення, якими він апелює як до внутрішньої, так і зовнішньої аудиторії.

З перших днів повномасштабної російсько-української війни, президент щодня спілкується зі своїм народом. Своїм вмінням чітко, прямолінійно та яскраво доносити думки в переломні та критичні моменти, він вселяє в людей впевненість і заспокоює їх.

Правильні слова надихають націю робити все можливе для подолання кризи. Далі добірка найпам’ятніших цитат шостого президента України Володимира Зеленського.

«Мені потрібна зброя, а не таксі»

Звернення Володимира Зеленського
«Коли я йшов у Президенти, я говорив, що кожен із нас – Президент. Бо ми всі відповідаємо за нашу державу. За нашу прекрасну Україну. А зараз так сталося, що кожен із нас – воїн. Воїн на своєму місці. І я впевнений, що кожен із нас переможе».

«Україна воює за своє майбутнє, Росія – за чуже минуле, саме тому ми переможемо».

«Україна була прекрасною, але тепер стане великою, бо такий у нас народ».

«Я сам можу стати на коліна, але Україну на коліна я не поставлю».

«В Одесі ви побачите тільки дно Чорного моря, бо ви — ДНО».

«Вам не буде жодного тихого місця на цій землі, окрім могили».

«Життя переможе смерть, а світ — темряву».

«Перемогли нацистів — переможемо й рашистів».

«Що ти хочеш від нас? Іди з нашої землі!».

««Мир», «перемога», «Україна» – три слова, задля яких ми боремося».

«Скоро в Україні буде два Дні Перемоги. А в когось не залишиться жодного. Перемогли тоді. Переможемо й зараз! І Хрещатик побачить парад перемоги – перемоги України!»

«Хватит курить там где попало ! Курите там, где ещё не попало».

Читайте також: «Зруйнуйте цю стіну»: цитати з найемоційніших промов Володимира Зеленського до іноземних аудиторій

Українці – символ незламності

Звернення Володимира Зеленського
«Нас скільки разів хотіли знищити. Не змогли. Ми пройшли стільки всього. І якщо хтось думає, що подолавши все це, українці злякаються, зламаються або здадуться — він не знає нічого про Україну»!

«Навіть якщо ви позбавите нас кисню, ми вдихнемо на повні груди, щоб сказати: геть з нашої землі! Навіть у повній темряві ми бачимо правду. І будемо битися, поки не потемніє в наших очах. Бо ми – воїни світла. І сьогодні ніхто на Землі не зможе сказати, що ця репліка – пафос».

«У нас немає величезної території –від океану до океану, немає ядерної зброї, ми не заповнюємо світовий ринок нафтою та газом. Але в нас є наші люди й наша земля. І для нас – це золото. Саме за це ми боремось. Нам немає що втрачати, крім власної свободи та власної гідності. Для нас це є найбільший скарб.

Нас стільки разів хотіли знищити. Але не змогли. Хотіли стерти з лиця землі. Але не вдалося. Били в спину. А ми стоїмо на ногах. Хотіли, щоб ми мовчали. Але нас почув увесь світ. Ми пройшли стільки всього! І якщо хтось думає, що, подолавши все це, українці – всі ми – злякаємося, зламаємось або здамося, він просто не знає нічого про нас, про Україну».

«Немає кайданів, які зможуть скувати наш вільний дух. Немає окупанта, який зможе прижитися на нашій вільній землі. Немає загарбника, який зможе панувати над нашим вільним народом. Рано чи пізно ми перемагаємо. Хоч орда, хоч нацизм, хоч суміш першого й другого, якою є нинішній ворог, – ми перемагаємо, бо це наша земля».

«Ви досі думаєте, що ми «адін народ»? Ви досі думаєте, що можете нас налякати, зламати, схилити до поступок? Ви справді так нічого не зрозуміли? Не зрозуміли, хто ми? За що ми? Про що ми? Читайте по губах:
Без газу чи без вас? Без вас.
Без світла чи без вас? Без вас.
Без води чи без вас? Без вас.
Без їжі чи без вас? Без вас.
Холод, голод, темрява і спрага – для нас не так страшно і смертельно, як ваші «дружба та братерство. Але історія все розставити на місця. І ми будемо з газом, світлом, водою та їжею… І БЕЗ вас!»

Читайте також: «Українці дуже прив’язані до своєї Незалежності»: цитати відомих іноземців про Україну та її славний народ

«…Шах, Мат, Слава Україні»

Звернення Володимира Зеленського
«Раніше говорили про найбільшу мрію: побачити Париж і померти. А від їхньої поведінки тепер просто шок. Бо їхня мрія тепер – вкрасти унітаз і померти».

«Якщо збираєшся будувати тисячолітній Рейх – програєш. Якщо збираєшся знищити сусідів – програєш. Якщо хочеш відновити стару імперію – ти програєш. І якщо пішов проти українців – програєш».

«Пішаки закінчаться. Офіцери будуть биті. Важких фігур не залишиться. І голий король почує: Шах, Мат, Слава Україні»!

«Хотите жить – бегите. Хотите жить – сдавайтесь в плен. Хотите жить – боритесь на своих улицах за свою свободу. У вас и так всё забрали. Или у кого-то из вас есть нефтяные вышки? Есть дворцы? Есть виноградники? А может, у вас есть яхты? Или какой-то банк? За что вы вообще боретесь? У вас есть только кредиты, что-то вечером пожрать и теперь – мобилизация. Боритесь за свое! Не лезьте на нашу землю, в нашу душу и в нашу культуру».

«Немає такого бункера, щоб сховатися від Бога»

Звернення Володимира Зеленського
«Російські військові ніяк не знаходять дорогу додому. А тому наші військові допомагають їм із дорогою на суд Божий. На суд Божий, на якому вони, я впевнений, отримують тільки одне покарання, одне на всіх: вічний підвал. Навічно під бомбами. Навічно без їжі, води й тепла. За все, що вони наробили проти наших людей, звичайних українців. Проти мирних людей».

«Боже, збережи всіх українців! Ми ні на кого не нападали, тож дай нам захисту. Ми ніколи не знищували інші народи, тож не дай нікому знищити нас. Ми не захоплювали чужих земель, тож не дай захопити нашу… Ми віримо, Боже, що під час свого суду ти не забудеш їх усіх. Всіх тих, хто забув усі твої заповіді».

Читайте також: «Не народ, а скотина, хам, дикая орда душегубов и злодеев»: ворожі цитати російських класиків про росію і її народ

«Для нас це вітчизняна війна, і ми знаємо, чим такі війни закінчуються для загарбників»

Звернення Володимира Зеленського
«Це вітчизняна війна. Це народна війна. Це наша війна. Це війна за нашу незалежність. Не просто держави. А всього українського, що було, є й буде на світі».

«Це і є війна за наше майбутнє. Це війна за наше життя, у якій у нас є тільки один шлях – вибороти для України мир. Вибороти для України безпеку».

«Збройні Сили України – це наш фундамент. Але на цьому фундаменті має завжди стояти фортеця з нашої національної єдності. Єдності усіх українців, які борються за життя і проти смерті. Проти російської навали».

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: