Ворота часу: 1939 як 2022 — Гітлер як Путін

11:17  |  14.03.2022

24 лютого 2022 року рано-вранці історія не прискорилася, а повернулася на 83 роки назад. Яскравим підтвердженням цієї тези є події, які вчиняє сьогодні путінська росія, слідуючи по слідах гітлерівської Німеччини.

Нехтування суверенним правом держав та їх територіальною цілісністю, застосування військової сили, озброєні провокації — це далеко не всі методи двох кровавих режимів.

Проте найбільше вражає прикриття своїх дій фальшивими фразами про мир і справедливість. Далі добірка найбільш очевидних аналогій, які ми можемо побачити у діях рашистів і фашистів.

«Друзі миру»

Путін діє Гітлер

Після приходу до влади в 1933 році Адольфа Гітлера, вся його риторика була просякнута тезами про мир. Фюрер не раз говорив, що він та його народ є миролюбними та те, що його країна не має жодних територіальних претензій до інших держав і не має намірів втручатися в їх внутрішні справи.

Проте з кожним своїм подальшим вчинком він поступово, але впевнено руйнував Версальсько-Вашингтонську систему міжнародних відносин — світовий порядок, який склався після Першої світової війни.

Не зустрічаючи суттєвого опору з боку Англії, Франції та їх союзників зухвалість і сміливість диктатора росла. Розбудова армії, аншлюс Австрії, розчленування Чехословаччини, територіальні презентації до Польщі теж виправдовувалися прагненням до порозуміння.

Навіть коли агресор вторгся до Польщі, він знову ж таки заявляв про мир, але якого вже варто досягати військовим шляхом. Виправдовував він це безпекою власної держави, провокаціями, загрозами з боку польської держави, ігноруванням цього питання західними демократіями, не бажанням вирішувати ці проблеми.

Окрім цього, Гітлер турбувався долею німців, які, за його думкою, несправедливо опинилися за межами Рейху і обіцяв знайти вихід з цієї ситуації.

Нічого не нагадує? Хіба росія вчиняє не так само? Лідер Кремля теж вдає з себе «голуба миру», який «турбується» про безпеку власної держави.

Він так само проявляє «велике занепокоєння» російськомовними співвітчизниками за межами Росії, які нібито піддаються знущанням та тортурам та прагне демонтувати наслідки розвалу СРСР і нівелювати програш у Холодній війні.

Читайте также: Українські міста до і після «спасіння» путіна

Умиротворення агресорів

Путін діє Гітлер

Свого часу загравання західних демократій з Гітлером призвели до Другої світової війни. Несвоєчасність їх дій, ігнорування, умиротворення фюрера, погрози санкціями та обмеження висловлюваннями про стурбованість тільки загартовували лідера нацистів до подальших дестабілізаційних кроків.

Те саме відбувалося і з Путіним. Впродовж довгого часу більшість західних країн не хотіли визнавати лідера Кремля агресором. З широкомасштабною війною Росії проти України вони почали прокидатися, проте не всі і не одразу.

Сьогодні США та ЄС більш консолідовані, але не до кінця. Потрібна жорстокість і принциповість. Сьогодні під прицілом путінського пістолета Україна, а завтра, наймовірніше, стане Захід.

Читайте также: Кішки, стоматологи, коронавірус: фобії відомих диктаторів

Захоплення територій

Заморожені конфлікти створені Росією

Рашисти, так само як і фашисти, робили спроби сил. Останні застосували її до Чехословаччини, Польщі, а Путін захопив частину території Грузії, Молдови, України.

Після кожного злочинного вчинку була пауза і очікування реакції, а так як суттєвого опору з боку Заходу не було, то агресори продовжували рух по-своєму, вже наміченому кровавому шляху.

Фактично без оголошення війни

Путін діє як Гітлер

Рашистська росія, так як і нацистська Німеччина, фактично не оголошували війну. Кремль брехливо називає свої злочинні дії «спеціальною військовою операцією», хоча насправді це повномасштабне вторгнення на територію суверенної України, повноцінна війна.

Пропаганда

Пропаганда Росії

Активно працює система пропаганди та зомбування. Рашисти точно слідують за гебельсівською методичкою. Уряд контролює більшість телеканалів, радіо та газети. Кожного дня мільйонам росіян промивають мізки, формують брехливу версію правди, грають з їх емоціями та виправдовують свої злочини.

Населення живе у своїй версії «Шоу Трумана», в альтернативній реальності, яка абсолютно відокремлена від решти цивілізованого світу.

Читайте также: Топ-6 київських журналістів, які загинули в епоху війни на Донбасі

Методи ведення війни

Блокада Маріуполя схожа на блокаду Ленінграду

Окрім вже вище згаданих аналогій, схожими між собою є і методи ведення війни. Рашисти, як і фашисти, блокують мирні міста, бомбардують цивільні об’єкти, інфраструктуру, вбивають мирних жителів. Їх не цікавлять міжнародні правила, а вчинки вже давно вийшли за межу звірства і варварства.

Суд на рашистами

Суд над рашистамт

Останній пункт, на відміну від вищезгаданих схожостей, відзначатиметься позитивом. Давайте згадаємо як закінчив Гітлер. Впевнена, що якщо Путін не наважиться закінчити життя як лідер нацистів, то на нього та на всіх тих злочинців, які його оточують чекатиме міжнародний суд, а країна на роки перетвориться у державу-вигнанця, уже перетворилася.

Неможливо виграти війну, яка з самого початку програна, як і відродити імперію, яка пішла у небуття.

 

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

  1. Станiслав Юрченко 2:43 | 16.03.22

    про частину Молдови, захопленою Путiним-дуже яскраво,але- як кажуть москалi- соврамши, а по-нашому- брехня! не пишiть бiльше таких вiршикiв, як радив менi 45 рокв тому київський журнал «Костёр»…

  2. […] Читайте також: Ворота часу: 1939 як 2022 — Гітлер як Путін […]

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: