Тренування на городі та любов до солодощів: топ-7 фактів про спортсменку Ірину Геращенко

15:00  |  28.08.2024
Ірина Геращенко

Киянка Ірина Геращенко на Олімпіаді-2024 в Парижі зробила те, до чого так довго йшла! Дівчині з першої спроби вдалося здійснити стрибок на 1.95 метрів висоти та в результаті ХХХІІІ Ігор виграти бронзову медаль.

За словами легкоатлетки, якби в її житті не було стрибків, то можливо, вона б і не займалася спортом, хіба що метанням спису, яке їй також подобається або ж пов’язала б своє життя з психологією. Далі в матеріалі добірка цікавих фактів про українську стрибунку у висоту — Ірину Геращенко.

Вчинок з дитинства

Ірина Геращенко
В дитинстві, особливо в літню пору, Ірина Геращенко багато часу проводила у дідуся та бабусі в селі. Якось, будучи вже підлітком, дівчина вдалася до певних хитростей, за які їй і досі соромно. Одного разу, Ірина, бажаючи подовше погуляти, витягла з домашнього дзиґара всі батарейки та забрала бабусиний годинник.

Зробила вона це для того, щоб бабця не дізналася годину, коли юначка прийде додому. Проте замість того, щоб весело проводити час на вулиці з друзями, юнка сиділа недалеко від дому, спостерігала за часоміром і думала, чи не довідалася бабуся час і чи не кличе вона її до оселі.

Бабусі і справді вдалося дізнатися: вона спеціально увімкнула вночі радіо та сиділа очікуючи поки скажуть котра година. Довідавшись час вона прийшла до дівчини і сказала: «Іро, а ти не хочеш прийти додому?». Зранку від почуття сорому Геращенко не знала куди подітися та відчувала глибоку провину за скоєний вчинок.

Читайте також: Українські спортсмени на Іграх-2024 в Парижі: герої минулорічних Олімпіад та інші заявлені таланти нашої збірної

Нудні спортивні дисципліни

Ірина Геращенко
Якби в житті Ірини не було б стрибків у висоту, то, можливо, вона б займалася метанням спису або ж потрійним стрибком, який також дуже подобається дівчині, і який свого часу виконувала спортсменка.

Недовподоби легкоатлетці ігрові види спорту, а ще біг на довгі дистанції та плавання. Геращенко вважає дані дисципліни нудними для себе. Коли їй потрібно просто поплавати, вона дивиться на таймер і думає: «Коли закінчаться ці 30 хвилин, тому що я вже не можу просто».

Тренування на городі

Ірина Геращенко
Взагалі Ірина вважає стрибки у висоту дійсно «своїм» видом спорту та вбачає їх для себе веселим та цікавим заняттям. Спортсменка якось казала: «У тебе завжди є та планка, яку тобі треба перелетіти та мат, на який ти приземляєшся».

Навіть в пандемію COVID-19 , коли діяли карантинні обмеження, що позначились й на тренуваннях, Ірина продовжувала займатися улюбленими стрибками. Допоки, під час локдауну, спортсменам не дозволяли займатися на стадіонах, вона поїхала в село і «тренувалась» там — на городі.

Захоплення психологією

Ірина Геращенко разом з чоловіком
До того як Ірина Геращенко повністю присвятила себе спорту, дівчина всерйоз захоплювалася психологією та навіть планувала обрати цю сферу діяльності своєю професією. Однак, на етапі високих спортивних досягнень, тренер легкоатлетки порадив Ірині вступити до інституту фізкультури, щоб легше поєднувати навчання зі спортом.

Незважаючи на те, що дівчина обрала спорт, психологія і зараз залишається важливою частиною її життя. Ірина регулярно читає книги з цієї науки, що допомагають їй налаштовуватися на успіх, долати труднощі тренувань і підтримувати внутрішній баланс.

До речі, підтримувати внутрішній стан неабияк допомагає підтримка чоловіка Сергія і домашнього улюбленця шпіца Лакі, який дуже сумує, коли Ірини довгий час немає вдома. Дівчина вважає його справжнім антидепресантом.

Хобі

Ірина Геращенко
Окрім успішної кар’єри в спорті, Ірина захоплюється водінням автомобіля та стріляниною. Її навички у стрільбі настільки гарні, що у дев’яти з десяти випадків вона виходить із тиру з призом. На відміну від любові до водіння, яку вона успадкувала від батька, пристрасть до пальби, за її словами, прийшла невідомо звідки, але стала її улюбленим хобі.

До речі, ще одним захопленням несподівано для неї стало куховарство. Якось чоловік Ірини Сергій, заповнював за неї якусь анкету і в розділі «хобі» позначив «кулінарія». Так він спонукав дівчину до активного приготування їжі і це стало для неї «новою висотою».

 Слабкість до солодкого

Ірина Геращенко
Прийнято вважати, що гарна фізична форма і солодощі непов’язані речі, проте Ірина Геращенко розвіює подібні міфи. Спортсменка просто обожнює ласощі  і зовсім не може обмежувати себе в них.  Її формула проста: їсти потроху, але тоді, коли вона цього хоче, адже коли починає забороняти собі, може зірватися і з’їсти дуже багато.

Вподобання дівчини різноманітні: від булок з маком до круасанів, але якщо вибирати шоколадну цукерку чи просто шоколадну плитку та якесь печиво чи булку – це буде обов’язково шоколад. Він у легкоатлетки завжди з собою: у рюкзаку, у сумці, в машині, щоб в приступ голоду одразу закинути в себе улюблений смаколик.

Читайте також: З Олегом Блохіним їх познайомила травма коліна: королева гімнастики Ірина Дерюгіна

Вимушений перегляд кіно

Ірина Геращенко
Ірина Геращенко не любить дивитися серіали, однак змушує себе це робити, щоб уникнути використання Instagram перед змаганнями. Водночас, якщо вона дивиться фільм не в кінотеатрі, то часто не може додивитися його з першого разу, оскільки або засинає, або знаходить інші, більш цікаві заняття.

Та й навіть в кінотеатрі, бували випадки, що якщо кінокартина справді не подобалася дівчині, то Ірина з легкістю покидала кіносеанс і йшла займатися своїми справами, наприклад шопінгом, який дуже до вподоби спортсменці.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: