Російська еліта: як воїни ЗСУ знищують найкращі російські війська

13:38  |  27.03.2022
Російська еліта: як воїни ЗСУ знищують елітні російські війська

Не дивлячись на те, що в російських новинах ширять інформацію про мінімальні втрати зі своєї сторони, реальний стан справ дещо відрізняється. Противник несе величезні втрати, і деякі з них дуже суттєві.

Росія каже, що її армія непереможна. Але наші захисники доводять протилежне. Розповідаємо про те, яких військових фігур ліквідували воїни ЗСУ.

Магомед Тушаєв

Магомед Тушаєв

Про смерть кадирівського генерала-майора Тушаєва – командира 141 моторизованого полку росгвардії Чечні стало відомо 27 лютого. За даними Міноборони України його було ліквідовано під час боїв за Гостомель. Його смерть також підтвердив полонений боєць цього підрозділу.

Магомед Тушаєв був не просто представником елітних військ рф, а ще й близьким другом Кадирова. І він, в свою чергу, всіляко заперечує інформацію щодо загибелі свого товариша.

Тушаєв дуже швидко рухався по кар’єрним сходам, і вже в 36 років він дослужився до звання генерала-майора. А самого кадирівця характеризують як людину, яка ніколи не задавала питань. Про це говорив і сам Тушаєв в одному з інтерв’ю:

Я не питав, куди я йду, навіщо, я ніколи в житті це не питав. Тому що поставив завдання командир – я виконував будь-яке завдання, щоб не підвести керівництво.

Дмитро Софронов

Дмитро Софронов

Командира морської піхоти окупантів Дмитра Софронова знищили під Харковом 6 березня. І його смерть стала однією з небагатьох, яку підтвердили російські загарбники. Про це навіть писали у російських ЗМІ, хоча й повідомили не одразу.

До того, як піти загарбником в Україну, Софронов виконував місію «миротворця» в Чеченській республіці, а згодом і в Сирії. Деякі дані навіть свідчать, що він встиг побувати і в Африці.

В Україну Софронов пішов свідомо, прекрасно розуміючи для чого його туди відправляють. Це факт навіть підтвердила його родина, аргументуючи це тим, що він військовий і виконував наказ.

Читайте також: Смерч – мощная система залпового огня

Андрій Палій

Андрій Палій

А цього представника елітних військ було ліквідовано під час спроби захопити Маріуполь. Андрій Палій був заступником командувача Чорноморського флоту РФ з військово-політичної роботи, а також капітаном першого рангу.

Його смерть підтвердила і країна-агресорка. Зокрема, бізнесмен Костянтин Царенко написав на своїй сторінці в фейсбуці, що Палій загинув, «захищаючи росію на далеких її теренах». Крім того, смерть Палія підтвердила і так звана “сенаторка від Севастополя” Катерина Алтабаєва.

На жаль, Андрій Палій був киянином. Але він відмовився прийняти українську військову присягу й по закінченню Київського вищого військово-морського політичного училища відправився служити на Північний флот.

Сергій Сухарєв

Сергій Сухарєв

А от Сергій Сухарєв раніше вже воював проти України. В 2014 році він розстрілював українські колони під Іловайськом. Він був командиром 331-го парашутно-десантного полку ЗС РФ.

Про його смерть першим повідомив військовий журналіст Роман Туровець, опублікувавши повідомлення на своїй сторінці фейсбуку:

Цей тип — та сама сволота, яка у 2014 році була тим самим командиром БТГр того самого 331 полку, що розстріляла колони українських воїнів під Іловайськом. Є справедливість у світі. І цей справедливий суд сьогодні вчинили українські захисники.

Разом з ним було ліквідовано російського капітана Олексія Нікітіна, старшого сержанта Сергія Лебедєва, сержанта Олександра Лимонова, а також єфрейтора Юрія Дегтярьова.

Російська влада не обійшла стороною факт його смерті, але назвала її героїчною.

Сергій Ситоленко

Сергій Ситоленко

Бойовика ОРДЛО, який також був тестем Ігоря Гіркіна, ліквідували під Авдіївкою. Його вбив український снайпер.

Сергій Ситоленко воював проти України ще з 2014 року. Першим про його смерть повідомив офіцер ЗСУ Анатолій Штефан на своїй сторінці в твіттері:

Тесть «Гиркина» Стрелкова…

Ситоленко Сергей позывной «Сытый», с 2014-го года проходивший службу в 3 омсбр РОА и 8 лет не давал спокойствия воинам ЗС України.

Дякую снайперу Сил оборони України

Сергій Ситоленко служив у третьому батальйоні третьої бригади самопроголошеної НМ ДНР.

Читайте також: Українські зоопарки в час війни: про реальний стан справ

Андрій Мордвічев

Андрій Мордвічев

Андрій Мордвічев став юбілейним генералом-окупантом, який помер в Україні. Він командував 8-ю загальновійськовою армією Південного військового округу збройних сил РФ. Щоправда, дані про його смерть досі уточнюються. Та і в росії це заперечують.

За попередніми даними його вбили у славнозвісній Чорнобаївці, яку неодноразово атакували російські загарбники. В будь-якому разі, навіть якщо він все ж живий, скоро це виправлять війська ЗСУ.

Сергій Волинець

Сергій Волинець

А от Сергій Волинець приходив воювати не тільки в Україну. До цього він також бомбив Сирію й Грузію. Волинець був російським пілотом і командиром авіаційної ланки військово-повітряних сил РФ.

Невідомо коли саме знищили літак загарбника, проте сам він точно помер. Його поховали 17 березня і навіть нагородили орденом мужності. І цей факт вкотре підкреслює, що в країні-загарбниці відверто брешуть про те, що втрат нема.

Читайте також: Як допомогти тваринам у Києві під час війни

Яков Резанцев

Яков Резанцев

Якова Резанцева знищили в тій же Чорнобаїцві, коли її намагалися захопити вдесяте. І на відміну від Мордвічева, його смерть підтверджений факт. Про це написав сам Олексій Арестович:

Наши войска уничтожили командующего 49-й общевойсковой армией Южного военного округа РФ генерал-лейтенанта Якова Резанцева. И это произошло, вы будете сильно смеяться, на аэродроме Чернобаевка.

Яков Резанцев командував 49-ою загальновійськовою армією Південного військового округу. В 2021 році йому присвоїли звання генерала-лейтенанта.

Віталій Герасимов

Віталій Герасимов

Про смерть Віталія Герасимова стало відомо 8 березня. Він був начальником штабу та першим заступником командувача 41 армією Центрального військового округу Росії. Також йому було присвоєно звання генерала-майора.

Російського окупанта вбили у Харкові. Відомо, що він брав активну участь у бойових діях під час другої чеченської війни й російської військової операції у Сирії.  Крім того, йому також присвоєно медаль за повернення Криму росії.

Тетяна Шарапова

 

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

  1. […] також: Російська еліта: як воїни ЗСУ знищують найкращі російс…🔹Безкоштовна психологічна допомога фундації […]

  2. […] зазнають фіаско після своїх грандіозних планів, як-от захопити Київ упродовж трьох днів. Цей невдалий сценарій […]

  3. […] зазнають фіаско після своїх грандіозних планів, як-от захопити Київ упродовж трьох днів. Цей невдалий сценарій […]

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: