Один із найбільших забудовників столиці не сплатив 140 млн гривень податків

18:00  |  21.09.2022
м. Київ, Україна

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру одному з найбільших забудовників в Київській області за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Джерело: Київська міська прокуратура

Підозрюваний, будучи замовником будівництва декількох комплексів багатоквартирної житлової забудови на території Києво-Святошинського району Київської області, організував схему ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Під час реалізації квартир та нежитлових приміщень у новобудовах підозрюваний декларував отримані кошти як доходи фізичної особи, не оформлюючи свою діяльність як підприємницьку.

Таким чином, у період з 2019 по 2021 роки підозрюваний реалізував близько 900 квартир та приміщень комерційного призначення у новобудовах, не сплативши при цьому понад 140 млн гривень податків.

У ході досудового розслідування правоохоронці провели низку обшуків, у ході яких були вилучено грошові кошти у різній валюті на загальну суму понад 3 млн доларів США. Наразі забудовнику повідомлено про підозру.

Раніше ми писали, що київські каштани можуть замінити на інші дерева

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: