Київські каштани можуть замінити на інші дерева

15:50  |  21.09.2022
зелень, дерева,

Засновник «Добропарку» Ігор Добруцький запропонував замінити каштани у столиці на в’язи.

Джерело: Ігор Добруцький

Засновник «Добропарку» зазначає, що каштани, які час від часу висаджували на Хрещатику чекала однакова доля: спочатку або ж одночасно вони хворіли й засихали.

«П’ятнадцять років тому я опікувався посадкою каштанів «Бріотті» в бульварній частині Хрещатику. Там коренева частина дерев розвивалася в більш-менш гарних умовах: достатньо землі, мало негативного зовнішнього впливу. Попри те, що усі дерева «вижили», лише одне з них продовжує рости без хвороб і має гарний вигляд. Разом з каштаном добре виглядає і тис ягідний, який теж був висаджений «експериментально» у тій же бульварній частині», — пише Добруцький.

За словами підприємця, разом із Зеленбудом у 2018 році було ініційовано висадку 10 експериментальних дерев. Всі саджанці помістили у спеціальні контейнери, які захищали коріння від впливу солі та інших реагентів взимку.

Також у кожен контейнер була вмонтована система крапельного поливу, що допомогла б рослині пережити досить високі температурні умови влітку (часом до +50С). За 4 роки такого експерименту найкраще себе зарекомендував в’яз. Він прекрасно розвивається в непростих температурних умовах центральної вулиці, достатньо тіньове і гарне на вигляд дерево.

«Тобто, відповідь «Що висадити на Хрещатику?» є, але чи бачать цю відповідь працівники Зеленбуду, поки не зрозуміло… Сподіваюсь, що врешті-решт експерименти завершаться і натомість прийдуть логічні, раціональні та рішучі дії з боку відповідальних за озеленення центральної вулиці», — резюмував Ігор Добруцький.

Раніше ми писали, що туристи з Києва ледь не замерзли у Карпатах

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

  1. […] Раніше ми писали, що київські каштани можуть замінити на інші дерева […]

  2. […] Раніше ми писали, що Київські каштани можуть замінити на інші дерева […]

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: