Легалізація одностатевих шлюбів: Зеленський відповів на петицію

20:40  |  02.08.2022
ЛГБТ

Петиція із закликом легалізувати одностатеві шлюби в Україні зібрала понад 25 тисяч підписів. Сьогодні на сайті з’явилася відповідь Володимира Зеленського, очільник держави подякував усім за громадянську позицію.

Джерело: сайт електронних петицій

«Усі люди є вільними і рівними у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними (стаття 21 Конституції України). Сімейним кодексом України визначено, що сім’я є первинним та основним осередком суспільства.

Сім’ю складають особи, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки. За Конституцією України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і
чоловіка (стаття 51). В умовах воєнного або надзвичайного стану Конституція України не
може бути змінена (стаття 157 Конституції України)», — повідомив Зеленський.

Водночас, він додав, що Уряд напрацьовував варіанти рішень стосовно легалізації в Україні зареєстрованого цивільного партнерства у рамках роботи з утвердження та забезпечення прав і свобод людини.

Голова держави також наголосив, що він звернувся до Прем’єр-міністра України з проханням розглянути порушене в електронній петиції питання та поінформувати про відповідні результати.

Раніше ми писали, що помічник нардепа допомагав підробляти фальшиві документи ухилянтам від служби

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: