Які аналізи здаються найчастіше?

13:19  |  28.09.2022
Аналізи Київ
PR

Хоча сьогодні медицина досягла великих висот, все ж людям не вдається повністю позбавитися проблем зі здоров’ям. І щоб правильно визначитися із захворюванням, спочатку проводиться обстеження організму. Обов’язково здаються й аналізи Київ, що дозволить швидше зрозуміти, з якою проблемою доведеться боротися. Для цього існують лабораторії, оснащені різним устаткуванням. Одні з них розташовані окремо, інші розміщуються в медичних центрах.

Правильно перевіряємо здоров’я

На жаль, мало людей правильно дбають про своє здоров’я. Вони про нього замислюються лише тоді, коли щось болить. Адже це яскрава ознака, що хвороба набирає обертів, і вірус вже давно пробрався в організм. А от якщо періодично проходити обстеження, перевіряти внутрішні органи, та й лабораторні дослідження також знадобляться, то вдасться заздалегідь дізнатися, що є якесь відхилення від норми.

Хоча лікарі рекомендують проходити медичне обстеження раз на півроку, може бути достатнім робити це щороку . Існують окремі лабораторні дослідження для жінок та чоловіків. Але є й загального характеру. Лікарі рекомендують здавати таке:

  • аналіз крові, що вважається загальним;
  • аналіз крові, але вже на вміст глюкози;
  • аналіз сечі, що вважається також загальним;
  • проведення електрокардіограми;
  • флюорографія легень та грудної клітки.

Кров обов’язково береться на аналіз, і завдяки отриманому результату лікар відразу може зрозуміти, чи відбувається запальний процес в організмі пацієнта. В одних випадках кров береться з пальця, а в інших вже знадобиться вена. Зазвичай це стосується згину ліктя. Що стосується аналізу сечі, відразу буде зрозуміло, наскільки правильно працюють нирки і чи немає у цієї людини цукрового діабету. Дуже важливо, щоб у сечі, зданій на перевірку, не виявився високий показник лейкоцитів.

Окремі обстеження

А тепер варто розібратися, які лабораторні обстеження лікарі зазвичай призначають жінкам, а що для перевірки організму доводиться проходити чоловікам. Для представниць прекрасної статі ще змалку має бути знайоме таке слово як «гінекологія». Велике значення мають скарги, із якими приходять жінки до гінеколога. Це може виявитися біль у нижній частині живота, нудота або свербіж. Тут багато що залежить від того, чи мала представниця прекрасної статі сексуальний контакт чи вона є незайманою. Адже в одному випадку аналіз береться зі входу в піхву, а в іншому із самої піхви, шийки матки або навіть із заднього проходу. З шийки матки у незайманої брати аналізи забороняється. Жінкам часто призначають і аналіз крові на інфекцію.

Якщо йдеться про чоловіка, йому доводиться звертатися до уролога. Дуже важливо перевірити сечостатеву систему. Багато що залежить від віку пацієнта. Не відіграє ролі, йдеться про чоловіка чи жінку, обов’язково треба перевіряти рівень холестерину в крові. Особливо це стосується тих, кому виповнилося 40-45 років. Холестерин призводить до такого неприємного явища, як засмічення судин. Подібне лабораторне обстеження дасть зрозуміти, чи є каміння у жовчному міхурі. Працездатність внутрішніх органів обов’язково визначається за допомогою біохімічного аналізу крові.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: