«А Пушкин вам что сделал?»: 8 корисних застосунків для мешканців столиці

13:00  |  04.06.2022
самокат

Живучи у столиці, ми часто виконуємо декілька справ одночасно. Швидкий темп міського життя не дає пригальмувати, однак він і надихає на нові звершення. Не дарма саме Київ для багатьох талановитих українців став точкою опору та місцем сили.

Щоб комфортно себе відчувати та крокувати у ногу з часом, для киян та гостей міста розробили корисні застосунки, які дозволяють легко оплачувати комунальні послуги, знаходити нові культурні маршрути та навіть вдосконалювати свої знання у світі мистецтва. Сьогодні розповідаємо про 8 корисних додатків, які полегшать життя киянину.

Київ Цифровий

Зручно мати місто в своїй кишені, чи не так? Саме з таким посилом було створено додаток “Київ Цифровий”. Це сучасний застосунок, створений київським Комунальним підприємством “Головним інформаційно-обчислювальний центр”.

Тут вміщено все, що необхідно знати, живучи у Києві. Так, завдяки додатку людина може поповнювати зі смартфона транспортну карту, купувати QR-квитки, сплачувати за паркування, повертати евакуйовану автівку, отримувати сповіщення щодо послуг у сфері ЖКГ, голосувати за проєкти з благоустрою міста та навіть дізнаватися про повітряну тривогу.

“Київ Цифровий” удосконалюється разом з тим, що відбувається у місті. Зокрема, тут можна знайти аптеки, які працюють під час війни, поліклініки, медичні центри та продуктові лавки. Також місцеві жителі мають змогу як дізнатися, де долучитись до волонтерської роботи, так і отримати допомогу. Якщо ви ще досі не завантажили додаток — радимо зробити це, перейшовши за посиланням.

ЦКС

ЦКС — це Центр комунального сервісу. Цей додаток створили для оплати житлово-комунальних послуг, передачі показань лічильників та контролю за станом розрахунків. Наразі вже понад 700 тисяч киян використовують локальний застосунок. Щоб завантажити додаток — переходьте за цим посиланням, якщо ви власник iPhone, або ж за цим, якщо користуєтеся Android.

Після завантаження, необхідно ввести особисті дані та додати об’єкт (квартиру). Щомісяця за обраним об’єктом надходитимуть електронні рахунки, які можна оплатити за кілька хвилин.

«А Пушкин вам что сделал?»

Під час перейменування вулиць у столиці чимало киян обурилися тим, що імена проспектів чи алей хочуть назвати на честь українських видатних митців та науковців. Аргументацією цьому вважається те, що культура поза політикою. Втім, це не зовсім так — чимало діячів, імена яких носять столичні вулиці, відкрито зневажали Україну та українців.

Щоб дізнатися про позицію того чи іншого російського діяча, слід приєднатися за посиланням до корисного Telegram-бота — «А Пушкин вам что сделал?». Цей бот наводить конкретні аргументи та показує антиукраїнську позицію тих російських діячів, яких увіковічнили вулиці столиці. Тож, якщо наступного разу ви засумніваєтесь у діяльності людини — просто введіть її ім’я в бот.

Читайте також: Алла Горська — пригоди на Київщині, художня майстерня та вбивство

TACTIC MED AID

За статистикою, 75–90% військових та цивільних гинуть від поранень, якщо не була надана належна медична допомога. На жаль, сучасні реалії України такі, що кожен з нас має мати навички надати першу допомогу пораненому, адже в країні вже понад 100 днів триває повномасштабна війна.

Застосунок TACTIC MED AID покликаний допомогти освоїти елементарні навички, які врятують життя. Додаток створили волонтери, а головною його перевагою є те, що застосунок працює без інтернету, що дуже важливо в теперішніх реаліях.

Завдяки TACTIC MED AID цивільні особи мають змогу швидко допомогти пораненій людині чи навіть собі. TacticMedAid доступний для користувачів iOS (щоб завантажити — переходьте сюди) та Android (щоб завантажити — переходьте сюди).

Сортуй

Більше тисячі столичних комунальників вступили до лав ЗСУ або ж Тероборони, тож часом рук для чистих вулиць може не вистачати. Якщо ви хочете допомогти комунальникам полегшити їхню роботу та подбати про природу — радимо навчитися правильно сортувати сміття для переробки.

У цьому допоможе застосунок “Сортуй” — з ним можна легко дізнатися, де у вашому місті можна здати батарейки, як правильно утилізувати упаковки Tetra Pak або ж куди й у яку корзину відправити одноразовий посуд.

Додаток можна завантажити в App Store (щоб завантажити — переходьте сюди) і Google Play (щоб завантажити — переходьте сюди). Маленькими кроками зробіть Україну чистішою та подбайте про свідоме споживання.

Читайте також: Мирний, Мурашко та Князь Роман: чиї імена носять вулиці Львова

Uklon

Uklon — це українська продуктова IT-компанія, яка не тільки має зручний сервіс автомобілів за викликом для будь-яких потреб, але з 2014 року допомагає фонду компетентної допомоги армії “Повернись живим”.

Власне, креатор організації, Тарас Чмут, неодноразово висловлював вдячність засновникам компанії за співпрацю. Uklon можна завантажити в App Store (щоб завантажити — переходьте сюди) і Google Play (щоб завантажити — переходьте сюди).

Bolt

Пересування по Києву часом займає більше часу, ніж хотілося б. Однак допомогти пришвидшитись може самокат або ж таксі. Ви можете обрати сервіс до смаку, а ми приводимо приклад застосунку Bolt. Цей додаток зручний для всіх, хто хоче заощадити час.

Вартує таке задоволення також недорого, однак користуючись самокатом — пам’ятаєте про правила дорожнього руху та слідкуйте за своєю безпекою. Bolt можна завантажити в App Store (щоб завантажити — переходьте сюди) і Google Play (щоб завантажити — переходьте сюди).

Читайте також: Історія Ірпінського моста — як рятували людей від російських авіанальотів та яким буде новий міст

“Дія”

Зараз важко уявити українця, якому б застосунок “Дія” не полегшив життя. “Держава в телефоні” — саме з таким лозунгом представили додаток в Міністерстві цифрових трансформацій. За короткий час “Дія” вмістила в себе всі функції: тут можна показати свої водійські права, паспорт, сертифікат про вакцинацію та навіть брати участь у опитуваннях.

До слова, саме завдяки “Дії” українці, які були змушені тікати від війни, яку розв’язала росія, змогли тримати свої документи в безпеці. Тут ж отримали грошову допомогу підприємці в часи епідемії коронавірусу та внутрішньо-переміщені особи.

Крім того, за допомогою додатку українці повідомляли і повідомляють про розташування ворожих позицій. Ці дані допомагають нищити окупантів швидше. “Дію” можна завантажити в App Store (щоб завантажити — переходьте сюди) і Google Play (щоб завантажити — переходьте сюди), а також в AppGallery — переходьте сюди.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

  1. […] Читайте також: «А Пушкин вам что сделал?»: 8 корисних застосунків для м… […]

  2. […] Читайте також: «А Пушкин вам что сделал?»: 8 корисних застосунків для м… […]

  3. […] Читайте також: «А Пушкин вам что сделал?»: 8 корисних застосунків для м… […]

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: