Змінили сцену на зброю: топ-8 українських зірок, які пішли на війну

13:01  |  27.04.2022
Змінили сцену на зброю: топ-8 українських зірок, які пішли на війну

Олег Сенцов

Ще до початку війни деякі політики й українські зірки виїхали за кордон. Втім, більшість залишилася. І велика частина з них воює за нашу країну. Всіх їх об’єднує одне – віра у перемогу.

Розповідаємо про топ-8 зірок української сцени, які пішли на війну.

Віктор Бронюк

віктор бронюк

Фронтмен відомого гурту «ТіК» Віктор Бронюк приєднався до лав Територіальної оборони в один з перших днів війни. Він не тільки несе службу, а ще й займається координацією гуманітарних вантажів та допомагає волонтерам.

Як наголосив сам співак, він не на мить не сумнівався у своєму рішенні. В одному з інтерв’ю він сказав:

У нас немає вибору. Ми на своїй землі. Ми мусимо їх знищувати, ми мусимо очищати свою землю для того, щоби вони сюди перестали лізти, і навіть думок у них таких не було.

На думку Віктора Бронюка, в першу чергу, до війни призвела байдужість людей до того, якою мовою спілкуватися та який контент споживати. Крім того, співак налаштований на захист своєї країни. І якщо доведеться вбивати ворога – він буде це робити:

Якщо стоїть питання, чи готовий я убивати москалів, то звичайно, я готовий. Я для себе давно прийняв це рішення. Ми їх сюди не запрошували. Вони прийшли ворогами на нашу землю. А ворог мусить бути знищений.

Юрій Ткач

Юрій Ткач

Так само, як і Бронюк, Юрій Ткач приєднався до ТрО в перші дні війни. Актор стоїть на захисті Києва й не сумнівається, що Україна переможе. Він навіть повідомив у своєму інстаграмі, що зовсім не збирається ховатися чи виїжджати з нашої країни.

Крім того, Ткач воює й на інформаційному фронті. Він регулярно записує відео з підтримкою кожного, хто зараз боронить Україну від ворога.

Також, Юрій Ткач допомагає волонтерам, поширюючи на своїй сторонці їхні запити.

Андрій Хливнюк

Андрій Хливнюк

З перших днів війни вся Україна співає «Червону калину». І все через те, що її виконав наживо Андрій Хливнюк. Лідер «Бумбоксу» стоїть на варті Києва з самого початку повномасштабної війни.

Як розповідає співак, він допомагає патрульній поліції Києва.  За час своєї служби Хливнюк навіть встиг отримати поранення. Втім, він вже повернувся в лави захисників України. Як сказав Хливнюк в одному з інтерв’ю, його сім’я готувалася до війни всі 8 років, хоч і до останнього в це не вірилося.

Музикант наголошує, що він пишається тим, що вступив у лави захисників України. А ще, він відмічає, що зараз українці працюють, як єдине ціле.

Читайте також: Українці в Європі: що чекає на переселенців за кордоном

Олег Сенцов

Олег Сенцов

Олег Сенцов на зйомках

Колишній політичний в’язень Кремля Олег Сенцов чудово знає, що таке руський мір. Тому у нього не було жодного сумніву в тому, щоб стати на варті України.

На думку режисера, росія припинить агресію проти України тільки тоді, коли вдасться розвалити цю імперію. Саме у цьому випадку, за словами Сенцова, вона перестане до нас лізти.

Олег Сенцов раніше публічно заявляв, що якщо почнеться війна, він піде воювати. Про це він сказав в інтерв’ю з нагоди виходу фільму «Носоріг»:

Мені не байдужа доля моєї держави – інакше я не поїхав би на Майдан та в окупований Крим. Я роблю все, що в моїх силах, і роблю це на своєму місці. Якщо щось зміниться і треба буде робити інше – тоді буду робити інше. Якщо почнеться вторгнення – я піду на війну. Якщо складеться ситуація, де я зможу якось вплинути на зміну цієї системи – тоді я це зроблю.

Тарас Тополя

Тарас Тополя

Що стосується Тараса Тополі та «Антітіл», то ці хлопці вступили до лав ТрО ще до початку повномасштабної війни. Вони також закликали всіх українців боронити свою країну. Зараз гурт воює на київському фронті.

Тарас Тополя активно веде сторінки в соціальних мережах. Він звітує про те, як йдуть справи, а ще, час від часу звертається до своїх слухачів:

Друзі, не коріть себе, якщо ви не на передовій. Просто працюйте, лікуйте, вчіть, засівайте, виробляйте, тренуйтесь, фріленсіть, стартапте, купуйте, витрачайте, платіть податки. Це також місія, не менш важлива!

Дмитро Дікусар

Дмитро Дікусар

Дмитра Дікусара, перед усім, знають завдяки проекту «Танці з зірками». Але численні досягнення у хореографії не завадили танцюристу взяти до рук зброю. Єдине, що на відміну від багатьох своїх зіркових колег, він дуже рідко виходить на зв’язок.

Танцюрист розкрив таємницю, як воїнам вдається триматися на позитиві. Вся справа у дитячих малюнках. Як стверджує Дікусар, у кожного солдата зберігаються подарунки, які їм надсилають діти. І саме ці презенти й налаштовують на перемогу.

За час війни Дікусар встиг потрапити під ракетний обстріл і дивом залишитися живим. Але російські ракети не тільки не налякали, а навпаки – ще більше розізлили його та інших наших захисників.

Читайте також: Патріотичне виховання молоді — що не так з освітою та які нововведення потрібні Україні

Ахтем Сеітаблаєв

Ахтем Сеітаблаєв

Відомий український режисер Ахтем Сеітаблаєв також воює проти росії. Сам Ахтем родом із Криму, який російські загарбники окупували ще в 2014 році.

Сеітаблаєв пішов воювати з перших днів вторгнення. Він вступив до лав ТрО в Києві й навіть увійшов у Бородянку, як визволитель. І не в останню чергу завдяки Сеітаблаєву весь світ побачив, що там зараз коїться. Сам же режисер прокоментував побачене так:

Бородянка… вчора. Промовистіше за зруйновані будинки цього міста, очі людей яких ми зустрічали… Біль, сум, злість, але разом з тим Життя. Вірю, що Бородянка, як і інші українські міста і селища, відродиться і житиме.

Ахтем Сеітаблаєв наголошує, що боятися – абсолютно нормально. Головне тільки, щоб страх не паралізував.

Читайте також: Пропаганда перемоги: як знімали кіно у Києві під час Другої світової війни

Святослав Вакарчук

Святослав Вакарчук

Фронтмен відомого гурту «Океан Ельзи» теж пішов боронити Україну. І він був одним із тих, хто наживо побачив ті жахи, які відбуваються у Харкові.

Святослав Вакарчук активно їздить по гарячих точках, щоб підтримувати людей та допомагати їм. Він виступає з концертами в метро, на площах, у шпиталях та у багатьох інших місцях. За словами співака, це його бойове завдання – надихати людей. Тому він робить усе, що в його силах.

Вакарчук різко засуджує тих зірок, які дотримуються нейтралітету. Оскільки, як вважає співак, є тільки дві сторони війни: біла або чорна. І якщо ти на білій стороні – ти робиш усе, щоб допомогти своїй державі у такі складні для неї часи.

Тетяна Шарапова

 

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: